Home > FC Eindhoven knikkert TOP Oss uit bekertoernooi: 0-1
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
FC Eindhoven knikkert TOP Oss uit bekertoernooi: 0-1
2 november 2023

Het bekeravontuur zit er alweer op voor TOP Oss. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker bleek FC Eindhoven de gelukkige winnaar in het Frans Heesen Stadion. Een rake strafschop van aanvoerder Mawouna Amevor gaf vanavond de doorslag.  

Precies zes dagen geleden kwam TOP Oss voor de laatste keer in actie. Ten opzichte van het bezoek aan Velsen-Zuid besloot Ruud Brood om twee wijzigingen door te voeren. Sven Zitman – die onlangs terugkeerde van een blessure – en Enrico Dueñas Hernández mochten hun opwachting maken in het basiselftal. Dit ging ten koste van Grad Damen en Joshua Zimmerman, die allebei niet beschikbaar waren vandaag.

Scheidsrechter Clay Ruperti – die vanavond de leiding had over de wedstrijd – floot het bekeravontuur van TOP Oss omstreeks 20:00 uur in gang. In een winderig Frans Heesen Stadion – vanwege storm Ciarán – waren de eerste minuten van de wedstrijd weinig verheffend. Na deze aftastende openingsfase leefde de wedstrijd vanaf minuut acht opeens op. Het was Enrico Dueñas Hernández die de ruimte zag liggen bij Amine Rehmi, aan de rechterkant van het veld. De vlugge buitenspeler sneed vervolgens naar binnen in het zestienmetergebied, maar zag zijn schot op de vuisten van doelman Jort Bergmans eindigen. Eén minuut later was het wederom de thuisploeg die gevaarlijk wist te worden. Enrico Dueñas Hernández ging achter een vrije trap staan op een meter of zestien van het doel. Zijn geplaatste schot werd wederom knap gevangen door de doelman van de Eindhovenaren. Het spel golfde op en neer, getuige het feit dat de volgende grote kans zich amper één minuut later alweer aandiende. Dit keer was het echter FC Eindhoven dat zijn eerste grote kans kreeg. De spits van de Eindhovenaren kwam oog in oog met doelman Mike Havekotte, maar zag zijn lob op de lat eindigen. Geschrokken leek TOP Oss hier niet echt van. Even later was het namelijk Ilounga Pata die het volgende gevaar wist te stichten. De gelegenheidsmiddenvelder kwam in een vrije positie terecht op de rand van het zestienmetergebied. Hij wist zijn schot prachtig te plaatsen, maar zag doelman Jort Bergmans de bal uit de bovenhoek tikken. De storm aan kansen leek hierna iets te gaan liggen, waardoor de strijd zich langzamerhand meer en meer op het middenveld begon af te spelen. Na 45 minuten spelen – plus één minuut blessuretijd – liet scheidsrechter Clay Ruperti het rustsignaal klinken in het Frans Heesen Stadion.

Ruud Brood besloot om de tweede helft te vervolgen met dezelfde elf namen die op het wedstrijdformulier waren gezet. Net als in de eerste helft vielen er in het begin amper mogelijkheden te noteren. De eerste noemenswaardige actie speelde zich af in de zestigste minuut van de wedstrijd. Het was Sven Simons die het zestienmetergebied in wist te dribbelen en op zijn beurt Giovanni Troupée uitkapte. De rechtsback van TOP Oss maakte vervolgens echter een overtreding, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Aanvoerder Mawouna Amevor ging achter de bal staan en wist Mike Havekotte in de linkerhoek te passeren: 0-1. De thuisploeg ging echter niet bij de pakken neerzitten na deze dreun en wist enkele minuten later gevaarlijk uit te breken. Delano Ladan wist knap de ruimte te vinden bij Thijs van Leeuwen, die de bal op zijn beurt teruglegde richting de penaltystip. Arthur Allemeersch wist in eerste instantie niet af te drukken, waarna de net ingevallen Maxim van Peer de bal in tweede instantie over de verre kruising mikte. In een poging om nog een slotoffensief af te dwingen besloot Ruud Brood om aanvallend te wisselen en dichter tegen het doel van de Eindhovenaren aan te gaan spelen. TOP Oss deed verwoede pogingen om gevaar te stichten, maar écht grote mogelijkheden bleven uit. Langzamerhand tikte de klok verder richting de negentig minuten en leek FC Eindhoven met een minimaal verschil te gaan winnen in het Frans Heesen Stadion. De zeven minuten aan extra tijd gaf de ploeg van Ruud Brood nog enige hoop op een verlenging, maar zover kwam het helaas niet meer.

Het (korte) bekeravontuur zit er dus alweer op voor TOP Oss. Lang heeft de ploeg van Ruud Brood echter niet om te herstellen, aangezien de volgende wedstrijd alweer staat gepland voor aanstaande maandag, wanneer SC Cambuur te gast is in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?