Home > FC Den Bosch wint de derby…
NIEUWS
FC Den Bosch wint de derby…
20 oktober 2018

Een zege had de avond zo mooi kunnen maken. Het was druk in het Frans Heesen Stadion. Supporters beleefden de derby volop, zij kregen een knuffel van burgemeester Wobine Buijs en ze hadden een geslaagd feest bij supporterscafé Dikke Piet. De kers op de taart was er helaas niet. TOP Oss ging door een ongelukkig doelpunt met 0-1 onderuit.

De Bossche verdedigers Stefan Velkov (op de foto) en Sam Kersten bezorgden Huseyin Dogan en Ragnar Oratmangoen een lastige avond.

Foto’s: Marcel Bonte.

Slap begin
De bezoekers openden sterker. Het elftal van Wil Boessen was feller in de duels en zorgvuldiger in balbezit. Grote kansen bleven uit, maar ze kwamen in de 18e minuut wel op voorsprong. Op schlemielige wijze; Bryan Smeets speelde van ver een bal terug op doelman Nick Olij, maar die was tekort. De goalie kon niet anders dan tegen Oussama Bouyaghlafen aan schieten en die profiteerde. Hij tikte de bal in het lege doel.

TOP Oss speelde voor de rust onherkenbaar. De strijd ontbrak en veel te vaak werd er voor een balletje breed of terug gekozen. Pogingen op doel waren er nauwelijks. Alleen Ragnar Oratmangoen kreeg een mogelijkheid, maar zijn schot smoorde via een Bosch’ lichaam.

Betere tweede helft
Na de pauze was het stukken beter. Er kwam weer wat lef en geloof in het elftal en TOP werd ook gevaarlijk via Smeets en invaller Dennis Janssen. Veel speelde zich af op de helft van FC Den Bosch, maar in de counter bleven ze levensgevaarlijk. Olij moest Luuk Brouwers in de korte hoek afstoppen en zag een vrije schietkans van Sven Blummel naast gaan.

Spannende slotfase
Zo was het verschil een kwartier voor tijd nog altijd minimaal en kregen Rick Stuy van den Herik en Huseyin Dogan nog een beste kans op de gelijkmaker. Helaas kopte de aanvoerder naast en de topscorer schoot tegen de voeten van Wouter van der Steen. Het bleef bij 0-1.

Scoreverloop
18. Bouyaghlafen 0-1

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash (56. Janssen), Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak (80. Van der Biezen), Rommens, Smeets; Dogan, Oratmangoen (68. Ladan)

Aan de support heeft het niet gelegen. Bedankt!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Gewoon weer doorgaan”

Trainer Klaas Wels en aanvoerder Rick Stuy van den Herik waren redelijk tevreden over de uitvoering van de tactiek. "Het ging tegen een goed Ajax exact zoals we het van tevoren met...

Nipte nederlaag in Amsterdam

TOP Oss bleef vrijdagavond lang in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Jong Ajax. Kaj Sierhuis tekende voor rust voor het enige doelpunt: 1-0. Philippe...