Home > Fans > Tegemoetkoming seizoenkaarthouders 2019-2020

EINDE SEIZOEN 2019-2020

Het is stil. Lege velden. Lege stoelen. Lang hadden we de hoop dat we toch weer mochten. Ons verlangen hield ons sterk.

Maar helaas blijft die stilte nog even. Want het is klaar voor dit seizoen; kruis erdoor, streep eronder.

Niet meer naar de plek waar je thuiskomt. De plek waar je graag staat, zit, juicht en zingt. De deur die altijd open staat ging op slot. Dat spijt ons. We hadden je graag meer willen geven.

Jij was erbij tot het te vroege einde. Je was er altijd. In de stilte bleef jij geduldig. Je bleef hopen en weten; voetbal komt terug. Jij hield je club op één in het belang van ons voetbal.

Oprecht, dankjewel daarvoor.

Want in de stilte wordt een stille strijd gestreden. Ons voetbal heeft het zwaar.
Daarom vragen we je om achter ons te blijven staan. En als je het nodig hebt, staan wij achter jou.

Achter elkaar.
Voor ons voetbal.

Opties

Wilt u de club steunen? Dan hoeft u niks te doen.

Bent u seizoenkaarthouder en wilt u gebruik maken van de coronavoucher klik dan hier.
(U kunt hier tot uiterlijk 13 juli 2020 gebruik van maken)

Veel gestelde vragen

Waarom wordt er een tegemoetkoming aangeboden?

Het seizoen 2019-’20 is vanwege COVID-19 voortijdig beëindigd en daardoor zijn een aantal wedstrijden niet gespeeld. Omdat seizoenkaart- en tickethouders wel tickets hebben gekocht voor deze niet gespeelde wedstrijden komen clubs hun supporters tegemoet met een aantal opties.

Wat houdt de tegemoetkoming precies in?

Dat is per club verschillend. Vanaf 12 mei stelt iedere club uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie haar supporters op de hoogte van de precieze invulling van de opties.

Waarom zou ik hiervan afzien?

Inkomsten uit verkoop van seizoenkaarten en tickets zijn voor Nederlandse clubs van vitaal belang in hun totale begroting. Door geen beroep te doen op de tegemoetkoming blijft de financiële schade voor jouw club enigszins beperkt. Kortom; jouw club is hier enorm bij geholpen.

Waarom hebben de voetbalclubs het zo lastig nu de competitie niet wordt uitgespeeld?

Door het voortijdig beëindigen van het seizoen 2019-20 missen clubs veel inkomsten, waaronder bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop. De clubs moeten tegelijkertijd gewoon aan hun verplichtingen blijven voldoen. Deze zijn gebaseerd op verwachte inkomsten zonder tussenkomst van alle noodzakelijke maatregelen vanwege COVID-19.

Waar moet ik op letten als ik een tegemoetkoming accepteer?

Je wordt vanaf 12 mei door jouw club op de hoogte gesteld van de inhoud van de tegemoetkoming. Iedere club komt met eigen opties voor de supporters die één of meerdere wedstrijden hebben gemist.

Wanneer kan ik weer tickets voor wedstrijden van mijn club kopen?

Alle betaald voetbalclubs maken via eigen kanalen bekend hoe en wanneer ze starten met de verkoop van seizoenkaarten voor komend seizoen. Houd de kanalen van jouw club in de gaten voor meer informatie.