Home > “Even gretig als voor de winterstop”
NIEUWS

“Even gretig als voor de winterstop”

13 januari 2019

Op 21 december speelde TOP Oss de laatste wedstrijd van 2018. Elf dagen later stonden Klaas Wels en z’n mannen alweer op het trainingsveld om zich klaar te stomen voor RKC Waalwijk. “Een korte break, waar we naar mijn idee goed uitgekomen zijn. Al verlies je natuurlijk ook niet veel in anderhalve week”, reageert de oefenmeester kalm. Toch is het een tikkie spannender dan normaal.

Klaas Wels kan vandaag geen beroep doen op Ibi Touré en de langer geblesseerde Jordie Briels. De rest van de groep is fit.

“Het is tijdens zo’n eerste wedstrijd altijd even aftasten, want het is weer een nieuwe start. Dat kan een impuls aan de ploeg geven en als ik naar de trainingen van deze week kijk, ben ik optimistisch. We hebben met veel plezier, beleving én een kritische noot getraind. Er staat weer een gretig collectief als voor de winterstop. Vandaag kunnen we tegen RKC toetsen of de positieve stemming terecht is.”

Eigen veld, huis en bed
Er lijkt in de drie voorbije weken weinig veranderd. Er is wel wat gebeurd. Olivier Rommens is bij de groep gekomen en er zijn twee oefenpotjes afgewerkt. Dessel Sport werd simpel opzij gezet (5-0) en FC Dordrecht was met 3-0 te sterk. “Beide uitslagen zeggen niets. Alle spelers hebben twee keer 45 minuten gemaakt en dat is goed voor het ritme. Daarnaast hebben we door deze minimale belasting flink door kunnen trainen.”

In Oss wel te verstaan. Geen Spanje of Turkije. Geen zon en geen trainingskamp. “Ik ben helemaal niet jaloers op andere trainers. Dat trekt met niet. Hier heb ik mijn eigen huisje, eigen bedje en het weer was prima. Ik besteed dat geld liever aan betere faciliteiten of stop het in de spelersgroep. Daar hebben we meer aan.”

Beloning
Wels wil vanmiddag uiteraard een gooi doen naar de tweede periodetitel. Dat zou de kroon zijn op een puike eerste seizoenshelft. “We hebben maar één ding in eigen hand en dat is winnen van RKC. Als we ook tijdens competitiewedstrijden hetzelfde doen als de vijf maanden hiervoor, kunnen we elke ploeg pijn doen. Ook de Waalwijkers.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Samenvatting Roda JC – TOP Oss

Na het duel bij Sparta Rotterdam volgde opnieuw een uitwedstrijd. Wederom tegen een Eredivisie-degradant en wederom boekte TOP Oss een resultaat. Al had het 1-1 gelijkspel toch een zure...

TOP Oss laat zege in Kerkrade glippen

TOP Oss is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Roda JC. Na 93 minuten gespeeld te hebben, verlieten de voetballers met 1-1 het veld in het zonnige Limburg. Een wedstrijd...

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

Na de klinkende 1-4 uitzege op Sparta Rotterdam maakt TOP Oss zich op voor de volgende cruciale wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van Klaas Wels reizen aankomende...