Home > Ervaren doelman Damien Perquis van Valenciennes naar TOP Oss
NIEUWS
Ervaren doelman Damien Perquis van Valenciennes naar TOP Oss
29 augustus 2019

TOP Oss heeft zich versterkt met Damien Perquis. De 33-jarige Franse keeper wordt voor een jaar gehuurd van Ligue 2-club Valenciennes. Perquis sluit maandag aan voor zijn eerste training.

De laatste vier seizoenen stond Perquis steevast onder de lat in Valenciennes. Daarvoor keepte hij jarenlang bij SM Caen en even bij Beauvais en Stade Brest. In totaal heeft de Fransman 251 competitieduels achter zijn naam staan.

Bienvenue Damien!

Uitdaging
Perquis komt dit weekend met zijn vrouw en twee kinderen naar Nederland en gaat samen met hen het avontuur aan. “Het is een leuke uitdaging in een mooi land. Ik ben hier wel eens op trainingskamp geweest en de Nederlandse mentaliteit bevalt me wel”, reageert de kersverse doelman enthousiast. “Bovendien is het niet té ver van Frankrijk. We kunnen dus soms op en neer reizen. Een perfect avontuur.”

De Fransman had een goed voorgevoel over TOP Oss en dat werd bevestigd toen hij deze week kennis maakte. “Ik heb de club bezocht en met Peter Bijvelds, de coach en de technische staf gesproken. Dat waren fijne gesprekken.” Uiteraard hoopt Perquis dat de samenwerking een succes wordt. “TOP is vorig jaar zesde geworden op het tweede niveau van Nederland. Dat is knap. Hopelijk kunnen we weer om Play-Offs meedoen.”

Keepersstrijd
“Ik wil Valenciennes bedanken voor hun medewerking aan dit avontuur. Zij hebben Damien de kans gegeven om bij ons te tekenen”, reageert Peter Bijvelds op de komst. “Hij mag de concurrentiestrijd aangaan met Ronald Koeman en Joris van Gerwen. Het is aan de drie keepers.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss versterkt zich met Rick Dekker

TOP Oss versterkt zich met Rick Dekker

TOP Oss heeft zich weten te versterken met Rick Dekker. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder bij de Graafschap, waar hij tot 24 wedstrijden kwam. Dekker is de tweede aanwinst van...