Home > Latijns-Amerikaans international Enrico Dueñas Hernández tekent voor twee jaar bij TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Latijns-Amerikaans international Enrico Dueñas Hernández tekent voor twee jaar bij TOP Oss
26 juli 2023
TOP Oss heeft de volgende aanvallende versterking binnen. Enrico Dueñas Hernández bewees in de voorbereidingen al meermaals een waardevolle speler voor de club te kunnen zijn, en die inzet wordt beloond met een contract dat loopt tot medio 2025, met een optie op nog een jaar.

Enrico Hernández werd geboren in Almere en speelde als jonge voetballer in de jeugdopleiding van Ajax, tot Vitesse hem in 2018 opnam in hun beloftenelftal. Voor de Arnhemmers maakte hij vervolgens in de winter van 2021 zijn debuut in de eredivisie. Het seizoen erop verhuurde zij hem aan FC Eindhoven, en maakte hij in september zijn debuut als international voor El Salvador. Het duurde niet lang voordat hij belangrijk zou zijn voor het nationale team dat het land van zijn vader vertegenwoordigt; in oktober maakte hij in een kwalificatiewedstrijd tegen Panama het enige en dus winnende doelpunt.

In de winterstop sloot Hernández weer aan bij Vitesse, maar werd het wederzijdse besluit genomen zijn contract te ontbinden om hem een avontuur aan te laten gaan bij het Spaanse FC Cartagena. “Wij zijn blij dat hij bij ons nu zijn terugkeer in het Nederlandse voetbal maakt”, laat technisch directeur Linton Posthumus weten. “Enrico kan als buitenspeler of aanvallende middenvelder acteren en is een technische jongen met een goed schot. Dat was onlangs al goed te zien in het oefenduel met Jong Utrecht [0-2], waarin hij het eerste doelpunt maakte, en de assist voor de tweede gaf.”

De aanvaller kan dankzij drie eerdere goals inmiddels al terugkijken op een doelpuntrijk voorseizoen, maar blikt liever vooruit op de daadwerkelijke competitie. Hernández: “Ik ben een beweeglijke speler die graag scoort maar ook anderen in stelling kan brengen. Het vertrouwen dat ik bij TOP krijg voelt goed, en ik kan niet wachten om iedereen hier te gaan bewijzen wat ik waard ben.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...