Home > Eindoffensief in Oss komt te laat om een punt te pakken tegen NAC Breda
NIEUWSTOP Oss TV
Eindoffensief in Oss komt te laat om een punt te pakken tegen NAC Breda
20 januari 2023
De thuiswedstrijd tegen NAC bleek een bron van frustratie, die in de laatste twintig minuten pas ontbrandde in een daadwerkelijke wedstrijd. Ondanks een aansluitingstreffer van Kyvon Leidsman was dat voor TOP te laat om er punten aan te verdienen.

De wedstrijd is pas secondes onderweg Charles-Jesaja Herrmann naar voren stuift nadat TOP bij de aftrap de bal verspeelt. Slechts acht tellen heeft hij er voor nodig om de score te openen; een dramatischer begin was moeilijk denkbaar geweest voor de Ossenaren. Acht minuten later komt de thuisploeg dan ook tot een aanval. Bradly van Hoeven peert de bal richting de kruising op aangeven van de in de basis teruggekeerde Jearl Margaritha, maar doelman Roy Kortsmit ranselt deze de doelmond uit.

Veel gevaarlijker wordt TOP in de eerste helft niet. De bezoekers uit Breda wel. Jort van der Sande breekt na ruim een half uur uit over de rechterflank, waar hij Roshon van Eijma zijn voorzet ziet blokkeren. De bal gaat daarbij wel over de achterlijn, en in de daaropvolgende hoekschop is het Van der Sande zelf die het leer alsnog binnen prikt. NAC gaat zo met een terechte 2-0 voorsprong de kleedkamers in.

Aansluitingstreffer
Iets minder dan een kwartier na rust laat de thuisploeg eindelijk de tanden weer zien. Een slimme pass van Dean van der Sluys belandt bij Bradly van Hoeven, die in positie is om een schot te lossen. Helaas lepelt hij de bal over het doel van Kortsmit heen, waar die de Crazy Side in stuitert. Minuten later mag hij naar de kant ten faveure van Kyvon Leidsman. De centrumspits zorgt al snel voor de stekeligheid die het uur daarvoor grotendeels ontbrak. En in de 74ste minuut betaalt de dreiging die de ploeg eindelijk ontwikkeld heeft zich ook uit: Leidsman tekent voor de 1-2.

Eindoffensief
Met de aansluitingstreffer op het scorebord gelooft TOP in zichzelf en ziet het na de slechte start alsnog kans op resultaat. Die wordt vol gegrepen, met in de eindfase een hoekschop waarbij zelfs keeper Thijs Jansen mee naar voren gaat om het maximale mogelijk te maken. De bal blijft lang in de kluts rond kegelen, maar wil er niet in. Na de eerste helft is het weliswaar tegen de verwachtingen in, maar er ontpopt zich zo toch nog een ware wedstrijd.

Rode kaart
Helaas speelt TOP die in de slotminuten wel met een man minder, nadat Jearl Margaritha een overtreding met geel bekoopt. De lustig met kaarten strooiende scheidsrechter Robin Hensgens slingert hem vervolgens meteen opnieuw op de bon, als de linksbuiten de bal uit frustratie weg trapt. Margaritha moet het veld verlaten, waarmee de kansen om een punt in Oss te houden dat ook doen.