Home > Een sterke eerste helft wordt niet bekroond met een overwinning
NIEUWS
Een sterke eerste helft wordt niet bekroond met een overwinning
31 maart 2023
Na een sterke eerste helft leek alles erop dat TOP Oss de drie punten in eigen huis zou houden, maar met een onzorgvuldige tweede helft stond er aan het eind van de wedstrijd een 2-2 gelijke stand op het scorebord

Aan de Osse kant startte Justin Mathieu na lang blessureleed eindelijk weer aan de aftrap. Net als Dean van der Sluys, die ook enkele weken afwezig was vanwege een blessure.

In de beginfase was TOP de bovenliggende partij en was het regelmatig dreigend. Dat resulteerde in een grote kans voor Van Leeuwen in de vijfde minuut, maar Havekotte wist redding te brengen. Even later was een inzet van Margaritha de keeper te machtig en kwam TOP Oss op een verdiende 1-0 voorsprong. Na deze goal kwam Helmond Sport beter in de wedstrijd en dat leidde in de achttiende minuut tot de eerste kans voor de bezoekers. De bal eindigde naast het doel van Jansen.


Foto: Bert van Berkum

Even later bracht de keeper van TOP belangrijk redding op een inzet van Kaars. Na een lange periode van slordig voetbal aan beide kanten, was daar in de 40ste minuut plotseling een goal van Mathieu. Hij werd goed bediend door Van Hoeven en schoof de bal in de verre hoek. Helmond Sport deed twee minuten later meteen iets terug. Goselink vond het net namens de bezoekers en daarmee ging TOP Oss rusten met een 2-1 voorsprong.


Foto: Bert van Berkum

De tweede helft begon wat rustiger dan de eerste. Beide teams probeerde hun draai te vinden en tot meer dan een aantal kleine kansjes kwamen de ploegen niet. In de 71ste minuut was daar het eerste gevaar van de tweede helft. De bezoekers kregen een vrije trap op een veelbelovende positie. De bal van Kreekels eindigde via de binnenkant van de paal naast het doel van Jansen. Een paar minuten later was Helmond Sport wel trefzeker. Hilderink probeerde met een sliding de bal voor de neus van Arias weg te schieten, maar passeerde daarmee zijn eigen keeper Thijs Jansen. Na deze sterke fase van Helmond bloedde de wedstrijd weer dood en stevende TOP Oss en Helmond Sport af op een gelijkspel.


Foto: Bert van Berkum

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.Β  π“πŽπ 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞π₯π₯𝐞 𝐬𝐞𝐒𝐳𝐨𝐞𝐧𝐀𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫π₯𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🀩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...