Home > Een onvergetelijke derby avond in Oss!
NIEUWS
Een onvergetelijke derby avond in Oss!
3 februari 2023
Met een even verdiende als overtuigende zege overklaste TOP Oss in eigen huis rivaal FC Den Bosch. De 3-0 overwinning in de derby was er één die men in Oss niet snel vergeten zal.

De laatste wedstrijd van clubicoon Marcel van der Sloot als interim-hoofdtrainer. De langverwachte terugkeer van geliefde centrumspits Kay Tejan. Het publiek dat er vol achter gaat staan. En een aartsrivaal die op bezoek komt, als de club eindelijk haar tweede adem na een teleurstellende eerste seizoenshelft gevonden lijkt te hebben. Alle elementen waren aanwezig voor een legendarische derby, en de Osse equipe stelde daarin niet teleur.

Vanaf de eerste seconde was er een sprankelend, fris en aanvallend TOP Oss te zien. Met basisdebutant Thijs van Leeuwen als aanvallende middenvelder, Jearl Margaritha links en Bradly van Hoeven rechts op de flanken, was er een hoop creativiteit in de Osse voorhoede te vinden. En centrumspits Kay Tejan stond er na zijn avontuur in Moldavië weer voor, om als stormram op de Bossche defensie in te beuken. De vijandige doelman Wouter van der Steen had dus genoeg te doen; Thijs Jansen had het aan de overzijde des te rustiger.

De eerste goal
Dat het 25 minuten duurde voor het eerste doelpunt viel was daarmee eigenlijk nog het meest verbazingwekkende. Het was in die minuut dat Tejan een rush naar voren maakte waarbij niemand hem van de bal kreeg, om uiteindelijk kameraad Margaritha met een assist te bedienen. De schoot het leer in de rechterhoek achter Van der Steen: 1-0. Het bruisende Frans Heesen Stadion barstte direct los. Het enige dat de ploeg voor rust naliet was zichzelf meer te belonen, want de eindstand had toen al op het scorebord kunnen staan.

Feest in de derby - Foto door Bert van Berkum
Foto door Bert van Berkum

Genieten
“Jongens, ik zit werkelijk waar te genieten”, zei Van der Sloot in de kleedkamer tegen zijn ploeg. Dat zoiets als trainer wel eens gevaarlijk kan zijn om te zeggen besefte hij zich wel degelijk, maar de trots op zijn spelers was niet te onderdrukken. Heel even oogden de Ossenaren wat fletser na de onderbreking, maar kansen werden er daarbij niet weggegeven. Welgeteld één schot op doel wisten de bezoekers te noteren. En de thuisploeg vond het elan van de eerste na pakweg een kwartier weer terug.

Onvergetelijk
In de 76ste minuut betaalde dat zich uit toen aanvoerder Rick Stuy van den Herik de bal met links onderin de hoek werkte: 2-0. TOP kreeg vleugels en was zeker nog niet klaar om die weer in te klappen. In blessuretijd werd Thijs van Leeuwen gewisseld voor spits Kyvon Leidsman, die bij zijn eerste balcontact meteen goed was voor de 3-0. De ontlading was enorm. “TOP Oss geeft Jantje”, zouden spelers van de populaire FIFA games achter hun Playstation zeggen, maar hier was niks virtueel aan. De emotie, de feestvreugde, de overwinning; het was allemaal levensecht en onvergetelijk. Een derby om te koesteren.