Home > Een goede wedstrijd, een droevig slot
NIEUWS

Een goede wedstrijd, een droevig slot

9 maart 2019

TOP Oss heeft koploper FC Twente een lastige vrijdagavond bezorgd. Sterker, er zat veel meer in dan de 0-2 nederlaag. Het elftal van Klaas Wels speelde fel en verzorgd, maar bleef met lege handen over.

De avond werd ontsierd door ongeregeldheden. TOP-supporters gingen eerst verhaal halen bij Joël Drommel, doelman van FC Twente, en gingen daarna op weg naar het bezoekersvak. Zij braken door een hek, maar werden bij de volgende poort gestopt door de politie en stewards. Gelukkig.

Het is belachelijk en bijzonder treurig dat de avond – die nog even onrustig bleef – zo moest eindigen …

Niels Fleuren heeft de warming-up meegedaan, maar was niet fit genoeg om te starten. Hij werd vervangen door Sjoerd Overgoor. Zo had TOP Oss te kampen met zeven blessuregevallen.

Foto’s: Soccrates Images/Marcel Bonte

Ongelukkige achterstand
De ruim 3.300 aanwezigen zagen dat de bezoekers al snel op voorsprong kwamen. Met veel fortuin. Een voorzet vanaf rechts belandde op de hak van Hennos Asmelash en viel prompt in het doel van Nick Olij: 0-1.

Even waren de rood-witten van slag, maar al snel gooiden ze de schroom van zich af. TOP knokte zich terug in de wedstrijd en greep de macht. De eerste mogelijkheid op de gelijkmaker was voor Bryan Smeets, maar diens schoot ging hoog over.

Levensgevaarlijke Dogan Daarna was het de beurt aan Huseyin Dogan met drie grote kansen.

18. Philippe Rommens met een puike voorzet. Dogan neemt aan en schiet hard op de vuisten van Drommel.
34. Na een harde volley van Lion Kaak is de rebound voor de topscorer, maar hij schiet wild over.
36. Dogan kopt al vallend na een afgemeten bal van Smeets. Drommel kan redden.

Aanhoudende druk
Ook na de pauze bleef TOP jagen op de 1-1. Invaller Delano Ladan kwam het meest dichtbij. Hij kwam echter een teenlengte te kort om een lage voorzet van Dean van der Sluys binnen te glijden. Aan de andere kant hield Olij zijn ploeg op de been door Fred Friday van scoren hield.

Het duel bleef boeiend en spannend. Er werd gestreden. Gebikkeld. En geduimd. Tot Xandro Schenk in de 87e minuut een voorzet met het hoofd verlengde en de pot besliste. Alles wat er daarna gebeurde, is schandalig.

Scoreverloop
3. Asmelash (e.d.) 0-1, 87. Schenk 0-2

Opstelling TOP Oss
Olij; O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen (90. Touré), Van der Sluys; Kaak, P. Rommens, Overgoor (70. Ladan); Smeets en Dogan.

We hopen dat we ondanks alles er tegen Jong Ajax weer een voetbalfeest van kunnen maken.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...