Home > Eén goede helft is niet genoeg in Eindhoven
NIEUWS

Eén goede helft is niet genoeg in Eindhoven

2 april 2019

Maandagavond liet TOP Oss twee gezichten zien. Voor de pauze gaf het elftal van Klaas Wels niet thuis en keek het tegen een terechte achterstand aan. In de tweede helft knokten de rood-witten zich terug, maar aan het eind was de volle buit voor FC Eindhoven: 2-1.

Olivier Rommens was de vervanger van zijn broer Philippe. Die kampte met hamstringklachten.

Foto’s: Proshots

Slap
Waar TOP in de regel scherp en georganiseerd verdedigd, begon het belabberd aan speelronde 32. Het eerste Eindhovense waarschuwingsschot van kwam in de 9e minuut van Elisha Sam, maar de spits verzuimde te scoren. Dat deed-ie zes minuten later wel. Juist na een gevaarlijke Osse uitbraak via Huseyin Dogan scoorde Sam van dichtbij de 1-0.

In het restant van het eerste bedrijf kon TOP aanvallend nauwelijks wat uitrichten. FC Eindhoven was dominant, maar verzuimde vaker te scoren.

Een ander TOP
In de tweede helft was alles anders. Aanvaller Delano Ladan kwam in de ploeg voor Olivier Rommens om voorin voor meer stootkracht te zorgen. TOP  wilde zich terug knokken en dat werd al snel kracht bijgezet door een rappe 1-1. Een vrije trap van Bryan Smeets viel voor de voeten van Dogan en die aarzelde niet. Hij schoot de bal via de onderkant van de lat schitterend raak.

Nu waren de rollen omgedraaid en had TOP de touwtjes in handen. Dogan, Dennis Janssen en Lion Kaak waren dichtbij de 1-2, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Branco van der Boomen kon er vandoor na mistasten van Norichio Nieveld en vond Elton Kabangu bij de tweede paal. Ronald Koeman kwam er nog aan, maar het was niet afdoende.

Jacht naar de gelijkmaker
Er was nog tijd om wat aan de achterstand te doen, want er stond nog een half uur op de klok. TOP ging er dan ook vol voor. Ladan was heel dichtbij 2-2. Hij schoot, na een prachtig overstapje van Smeets, van een meter of vier naast het doel van Menno Bergsen.

Trainer Wels bracht in de slotfase spitsen Enzo Stroo en Koen van der Biezen voor twee verdedigers in een ultieme poging om een punt mee naar huis te nemen. Ladan was opnieuw gevaarlijk na een fijne steekpass van Dogan. De druk bleef erop, maar daardoor kwam er aan de andere kant ook ruimte. En kansen. Gescoord werd er niet meer.

Scoreverloop
16. Sam 1-0, 48. Dogan 1-1, 59. Kabangu 2-1.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik (86. Van der Biezen), Van der Sluys (77. Stroo); Kaak, Janssen, O. Rommens (46. Ladan); Smeets en Dogan.

Kop op. Vrijdag ontvangen we FC Volendam in eigen huis!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...