Home > “Een derby zonder publiek, maar mét strijdlust!”
NIEUWS

“Een derby zonder publiek, maar mét strijdlust!”

20 oktober 2020

Hij staat voor de deur: Dé derby van het jaar, FC Den Bosch komt op bezoek in Oss. Een wedstrijd waar iedereen normaliter enorm naar uitkijkt, maar wat nu de nodige spanning mist door het ontbrekende publiek. Een aderlating voor het voetbal, maar natuurlijk is dat geen reden voor Wels en zijn mannen om niet volle bak te strijden voor de winst!

Verdiend punt in Velsen

Afgelopen speelronde pakte Klaas Wels met zijn ploeg een verdiend punt tegen Telstar. In tegenstelling tot de tweede helft, was hij niet tevreden over het eerste deel van de wedstrijd: “We namen te weinig tot geen initiatief zonder bal. Telstar kon daardoor opbouwen en aanvallen. We hebben natuurlijk liever niet dat de wedstrijd zich op de helft van TOP Oss afspeelt. Het was geen onwil, maar de uitvoering was gewoon niet goed.” Echter wist zijn ploeg na een korte pauze het spel te keren en daarom kunnen we veerkracht het sleutelwoord van deze wedstrijd noemen! Wels: “We hebben er een vechtwedstrijd van gemaakt. Dat moesten we doen omdat het voetballend niet te halen was voor ons in deze pot. Ik was blij met de tweede helft, die met name op de helft van Telstar werd gespeeld. Met deze vechtlust hebben we een punt zeker verdiend!” De oprechte blijheid en vreugde die hij bij zijn ploeg zag na het doelpunt deed de oefenmeester goed.
In Velsen-Zuid maakte Limburger Mart Remans zijn debuut. Wels is tevreden over zijn optreden: “Hij heeft in 45 minuten een prima niveau gehaald en is met de gehele ploeg in de wedstrijd gebleven.”

Een punt mee uit Velsen

Foto’s: ProShots

Derby zonder flair

Nu staat misschien wel dé wedstrijd van het jaar voor de deur. Een hele andere dan anders. “Het is sowieso zonde om zonder publiek te spelen, maar juist deze thuiswedstrijd tegen onze sportieve aardsrivaal wil je voor zoveel mogelijk mensen spelen. Inclusief uitsupporters. Helaas is dat niet mogelijk op dit moment, begrijpelijk. Maar het ontneemt deze derby wel van de nodige ambiance, sfeer en wat extra strijdelementen”, aldus Klaas Wels. Hij is er wel duidelijk over dat dit geen effect heeft op hoe hij met zijn ploeg deze wedstrijd ingaat: “Wij spelen altijd om te winnen. Dat proberen we tegen elke tegenstander op de juiste manier. We willen, ook nu, gewoon goed voor de dag komen en resultaat halen. Voor iedereen die TOP Oss een warm hart toe draagt voor de drie punten gaan!” We mogen dus een getergd TOP Oss verwachten met, op de goede manier, het mes tussen de tanden.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...