Home > Dramatische avond bij FC Den Bosch
NIEUWS

Dramatische avond bij FC Den Bosch

5 oktober 2019

TOP Oss heeft op bezoek bij FC Den Bosch een harde nederlaag geleden. In De Vliert werd het 4-0 voor de thuisploeg. Niet alleen binnen de lijnen werd verloren, maar ook op de tribunes.

Foto’s: Soccrates Images.

De derby werd beter begonnen door de thuisploeg. In de derde minuut schoot Abdullahi op onze doelman en kort daarna schoot Laukart naast. Het felle begin van FC Den Bosch leverde dan ook snel de openingstreffer op. Eerst pakte Koeman nog een inzet van Trotman, maar uit de daaropvolgende corner was het wel raak. De bal bleef bij het doel hangen en werd van dichtbij binnen gewerkt door Leo Vaïsänen, 1-0.

De eerste grote kans voor TOP volgde niet veel later. In de 15e minuut kopte Lorenzo Piqué op de paal. Het bleek helaas geen opmaat tot meerdere kansen. De ploeg van Klaas Wels kwam maar zelden tot kansen. Als het de bal had, werd die ook weer snel ingeleverd. Met kansen voor Laukart (kopbal) en Trotman (inzet van dichtbij) kwam TOP meermaals goed weg en stond het na 45 minuten nog maar 1-0.

Rode kaart
De tweede helft begon nog teleurstellender dan de eerste. Olivier Rommens – die in het eerste bedrijf al geel had gekregen voor het buitensporig tonen van zijn onvrede op de scheidsrechter – kreeg in de 49e minuut opnieuw geel (dus rood) voor een harde tackle. De vrije trap die volgde werd binnengekopt door Vaïsänen. De verdediger maakte daarmee zijn tweede doelpunt van de avond. Eigenlijk was van een echte wedstrijd daarna geen sprake meer.

FC Den Bosch had weliswaar een mannetje meer, maar deed daar niet veel mee. Cas Peters had zelfs 2-1 móeten maken, maar hij schoot één-op-één met de goalie net naast. Toch werd het in de 75e minuut 3-0, opnieuw uit een standaardsituatie. Koeman liet de voorzet los en Van Moorsel tikte deze binnen.

Gestaakt
De tweede helft werd meermaals ontsierd door het gooien van vuurwerk op het veld door enkelen van onze zogenoemde ‘supporters’. Na herhaaldelijk waarschuwen werd in de 86e minuut de wedstrijd gestaakt. Na een pauze van ongeveer een kwartier werden de laatste minuten uitgespeeld. Beide ploegen kregen daarin nog een kans, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de extra tijd leek een schot van Laukart te worden gepakt door Koeman, maar hij greep maar half in waardoor de bal achter hem het doel in viel. Meteen daarna werd er afgefloten, 4-0. In vele opzichten een dramatische en daarmee verloren avond.

Tot vier keer toe werd er vuurwerk op het veld gegooid. Ongelooflijk en oliedom.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...