Home > “Door blijven ontwikkelen en beter doen dan we gedaan hebben”
NIEUWS

“Door blijven ontwikkelen en beter doen dan we gedaan hebben”

20 november 2020

Voor Klaas Wels en zijn selectie, is er eindelijk weer een beetje sprake van regelmaat. Voor het eerst sinds tijden staan er drie vrijdagavondwedstrijden achter elkaar op de planning. De wedstrijd tegen FC Eindhoven van afgelopen week was daarvan de eerste. Helaas werden de punten in eigen huis meegegeven aan de Eindhovenaren. Het is zaak om vooruit te kijken want er staat een beresterke tegenstander te wachten: FC Volendam!

Zoals altijd blikken we nog even terug op de afgelopen wedstrijd, die dit keer een zure afloop kende. FC Eindhoven wist met 0-1 te winnen, terwijl dit zomaar eens de andere kant op had kunnen vallen, dan hebben we het vooral over de eerste helft. Klaas Wels vertelt: “Ik vind dat wij eigenlijk een prima eerste helft hebben gespeeld, waarin wij genoeg kansen hebben weten te creëren. Na de rust konden we dat niveau helaas niet vasthouden en waren we met name heel slordig aan de bal. Echter vond ik dat er voor ons doel nog weinig gevaar ontstond.” Ook het doelpunt van FC Eindhoven wilt de oefenmeester geen echte kans noemen, dit was een ongelukkig moment. Wels is zich er van bewust hoe het ook had kunnen lopen: “Als je voor rust scoort, wordt het een hele andere wedstrijd. Dat is wat we deden tegen FC Dordrecht en FC Den Bosch. Ik ben er van overtuigd dat als wij dat afgelopen vrijdag ook hadden gedaan, baas waren geweest in de wedstrijd.” Helaas was dit niet het scenario en daarop is Klaas Wels kritisch. “Het moet, maar kán vooral ook beter!”

“Het moet maar kán vooral ook beter!”

Foto’s: Bert van Berkum

Volwassen en zelfkritisch
Na die behoorlijke tik van tegen FC Eindhoven, is het voor de ploeg zaak om zich te herpakken. Dat is goed gebeurd, vertelt Klaas Wels: “De groep is er volwassen en zelfkritisch mee omgegaan. Dat doet mij deugd.” De staf van TOP Oss heeft de selectie in een ouderwets normale trainingsweek weer klaargestoomd voor de volgende pot. “Er zijn beelden bekeken, situaties teruggehaald. We hebben gekeken wat er goed ging en waar er nog verbetering ligt”, aldus Wels. Hij heeft de trainingsweek met een goed gevoel afgesloten: “Het is fijn om weer eens volledige weken tussen wedstrijden te hebben. De laatste training gister straalde heel veel enthousiasme, plezier en spelvreugde uit. Laat dat de opmaat zijn naar morgen.”

Sterke tegenstander
FC Volendam wordt door TOP gezien als een van de beteren van de competitie. “Het is een ploeg met heel veel variatie in de opbouw. Dat maakt het lastig om je op voor te bereiden.” Uiteraard is in de voorbereiding de wedstrijd van de Volendammers tegen De Graafschap bekeken. Wels schetst: “Zij besloten om Volendam te volgen, gebleken is dat zij ertoe in staat zijn ook daar onderuit te spelen. Dat gaan wij dus niet doen. Wij gaan de speelwijze toepassen zoals we dat de laatste weken hebben gedaan. Dan hopen we dat we hun opbouw kunnen ontregelen en ze moeite hebben om kansen te creëren.” Echter weet de hoofdtrainer van TOP als geen ander dat dit een lastige klus zal worden, een ‘sportieve uitdaging’ noemt hij het. “FC Volendam is gewoon een meer dan prima ploeg, het is mooi om te zien hoe zij spelen. Toch zullen er zeker kansen liggen voor ons en daar gaan we voor!” Eén ding wilt Wels graag nog benadrukken: “Op het moment dat het een gelijke stand blijft, dan zijn wij gewoon in het voordeel van heel veel ploegen. Dat moeten we ook meenemen naar vanavond.”

Blessures
We kunnen spreken van een kleine tegenslag op het gebied van blessures, het lijstje is helaas wat langer dan gehoopt. Philippe Rommens heeft een terugslag gehad in zijn herstel. Grad Damen, Mart Remans, Kyvon Leidsman, Olivier Rommens en Sjoerd Overgoor zijn ook niet inzetbaar.

We gaan voor de winst!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...