Home > Directieblog met Peter Bijvelds
NIEUWS

Directieblog met Peter Bijvelds

2 oktober 2020

Deze (ene) keer geen opgenomen live gesproken interview maar een uitgeschreven vraaggesprek met onze technisch (en algemeen) directeur Peter Bijvelds.

We willen het graag met u hebben over het voetbal aangezien ongeveer 90% van alle communicatie en informatie over de maatschappelijke ontwikkelingen gaat. Vindt u dat goed?
Dat lijkt me een goed plan. We zijn per slot van rekening een voetbalclub en dat willen we ook graag blijven ondanks de ongekend zware tijden!

 

1 punt uit 5 wedstrijden, teleurstellend neem ik aan?
Uiteraard is dat teleurstellend. Je stelt je een betere start met goede resultaten voor!

 

Hoe is de vorming van de selectie tot stand gekomen en wat waren/zijn uw verwachtingen?
We hebben ons voorgenomen om met veel meer aanvallende intenties en initiatief te gaan spelen. Het feit dat wij veel meer te winnen dan te verliezen hebben moet er als het ware vanaf spatten. Dat dat in de uitvoering en kwaliteit de ene keer minder is dan de andere keer nemen we daarbij voor lief. We handhaven echter ten alle tijden deze intenties. Die intenties en onze spelprincipes hebben we immers zelf in de hand.

Foto’s: Ronald Goudberg & Bert van Berkum

Dan loop ik graag even de selectie met u door, beginnende met de keepers.  Geslaagd?
Of we echt geslaagd zijn valt pas veel later exact te beoordelen. We wisten dat we met de zich goed ontwikkelende Ronald Koeman jr. een divisie waardige doelman in huis hadden. Ik had Ronald al aangegeven dat ik hem een optie vond voor de positie van eerste doelman maar dat ik alles in het werk zou stellen om goede concurrenten vast te leggen. Dat lijkt me goed gelukt. Jordi Rondeel heeft zich na een lastige start inmiddels heel goed herpakt. Bo Geens profiteerde als het ware direct van de blessure van Ronald en maakt ondanks de nodige tegendoelpunten een goede indruk.

 

En de verdediging?
We wilden graag sowieso vier spelers voor het verdedigend centrum. Naast onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik kunnen Jan Lammers, Niels fleuren en Lorenzo Pique daar spelen. Tevens kunnen Lorenzo en Niels ook als back-up of basisspeler aan de zijkanten spelen. Dat hebben ze beiden diverse jaren gedaan. Jason Bourdouxhe kan meerdere posities aan de linkerzijde spelen. Het lukt hem nog niet om tot veel speelminuten te komen. Op zijn inzet en bevlogenheid valt weinig tot niets aan te merken. Ze kunnen natuurlijk ook nooit allemaal spelen. Er spelen er altijd meer niet dan wel in een selectie!

Op de vleugelposities in de verdediging wilden we graag snelheid, energie en flair in aanvallend opzicht toevoegen. Dat helpt ons nadrukkelijk in onze gewenste manier van spelen. Dat hebben we, vind ik, succesvol gedaan door het aantrekken van Ruben Roosken, Trevor David en Joshua Sanchez.

Allen hebben in de korte tijd dat zij bij ons zijn, waarbinnen Trevor ook nog geblesseerd is geweest, laten zien dat zij in dit opzicht een toegevoegde waarde kunnen zijn.  Ruben was al enkele keren in positieve zin spraakmakend al mag het verdedigend nog wel wat vaster. Trevor heeft evenals Ruben en Joshua in verband met veel blessures ook al enkele keren op het middenveld gespeeld. We weten dat ze dat ook kunnen. Een belangrijk criterium voor een club met een kleine begroting is dat spelers vaak op meerdere posities inzetbaar moeten zijn! Daar houden we bij het selecteren ook rekening mee.

 

Het middenveld kent vele opties?
Dat klopt. In het selecteren van onze spelers hebben we behoorlijk veel spelers geselecteerd met aanvallend vermogen. Dat zijn vaak de meest lastig in te vullen posities voor een club als TOP Oss. We willen daar in kunnen variëren en we geven ook nadrukkelijk de kans aan spelers met potentie om bij ons het podium te pakken! Lion Kaak is inmiddels al een oudgediende en dient met zijn ervaring als karaktervolle controleur op het middenveld jongere spelers een hoger niveau te laten halen. . Helaas hebben we in Grad Damen en Philippe Rommens twee langdurig geblesseerden. Olivier Rommens is een vaak wat onderschatte speler met veel dynamiek, diepgang en dienend vermogen. Zo’n typische speler die een ander beter laat spelen door zijn inspanningen. Matthijs van Nispen en Dean Guezen zijn in onze optiek spelers die het nog niet op Keuken Kampioen Divisie niveau hebben kunnen laten zien maar daar wel de potentie voor hebben. Zij krijgen natuurlijk van ons de nodige tijd om dit verder te ontwikkelen. Dat hoort ook bij onze club. Jonge spelers het podium geven en de kans bieden om door te ontwikkelen tot een hoger niveau! Jarni Koorman liet tegen Cambuur zien met o.a. een absolute wereldgoal (echt Bergkampiaans) waartoe hij in staat is. Hij heeft het op eredivisie niveau nog niet waar mogen maken maar we hopen en denken dat hij bij ons een absolute toegevoegde waarde is. Een prima technicus die met veel lef mag en moet spelen! Sjoerd Overgoor komt er vooralsnog niet aan te pas ondanks zijn grote ervaring in het betaald voetbal. Ik vind het een groot compliment waard hoe hij zich binnen onze club elke dag opnieuw manifesteert. Een echte prof die jongere spelers verder op weg helpt.

 

En dan de moeilijkste en wellicht meest bepalende linie: de aanval! Hoe ziet u dat?
Ik begrijp wat je bedoelt met deze vraag al denk ik dat alle linies uiteindelijk bepalend zijn. Maar zoals al aangegeven is dit vaak voor een club, zeker met een mindere begroting, het lastigst om in te vullen en maken grotere clubs vaak hier het verschil! We hebben in Lars Hutten en Cas Peters twee aanvallers die in het recente verleden naam hebben gemaakt in onze divisie en zelfs op eredivisieniveau. Toch lukt het hen  nog niet of onvoldoende om een stempel op onze ploeg te drukken of zelfs een basisplaats af te dwingen. Dat is uiteraard voor de spelers en voor ons teleurstellend. Maar dat betekent niet dat zij niet alsnog een grotere waarde bij ons gaan zijn. Er is niets zo veranderlijk als de voetbalsport. En als zij de juiste instelling en gedrag blijven vertonen verdient iedereen mijn en ons respect. Kyvon Leidsman Is een absolute groeibriljant. Soms wil hij het nog (veel) te snel doen, een makke waar meer van onze spelers last van hebben, en soms is hij ook wat te ongepolijst. Het is echter wel een heerlijke speler om mee samen te spelen waarbij je altijd de mogelijkheid krijgt om snel aan te sluiten en tot kansen te komen. Dat mogen en moeten we nog wel meer doen in de komende tijd. Dan komen we ongetwijfeld al snel tot meer kansen en doelpunten. Dennis van der Heijden gooit enorm veel energie in de wedstrijd en is in die zin ook altijd een plaag voor de tegenstander.  Hij is daarbij ondanks zijn lengte nog behoorlijk snel en technisch. Ik vind wel dat hij wat meer vertrouwen in zichzelf mag hebben. Hij staat te lang stil bij de dingen die niet goed gaan terwijl een spits vaak wordt beoordeeld op de dingen die wel goed gaan. Mateo Aramburu is een speler in de categorie Van Nispen en Guezen. Een prima allround speler die nog moet wennen aan de intensiteit van de competitie en dus sowieso wat tijd nodig heeft en ook krijgt. Toch heeft hij ook al laten zien dat hij het grote werk wel aankan indien dat van hem wordt gevraagd. Giovanni Büttner was evenals onze uitblinker van het vorige seizoen Philip Rommens een absolute smaakmaker. Ook hij is nog even geblesseerd. Je hoort onze technische staf er gelukkig nooit over maar zelfs topclubs in Nederland hebben het een stuk moeilijker als twee uitblinkers lange tijd niet ingezet kunnen worden.  Het zal prettig zijn als zij weer terug zijn. Maar het is uiteindelijk zo dat ik eind verantwoordelijk ben voor de vorming van de selectie binnen de mogelijkheden en onmogelijkheden. De staf kan en moet niet meer doen dan het optimale uit de individuele spelers en het collectief halen binnen diezelfde mogelijkheden en onmogelijkheden. Dat is altijd onze taak. Als dat alles gebeurt voldoen we ook altijd aan de criteria.

 

Nog op zoek naar versterking?
Altijd! 😃🙏👍

Hopelijk zien we jullie snel weer in het Frans Heesen Stadion!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...