Home > TOP Oss bedankt de uitbaters van supporterscafé ‘Dikke Piet’ in aanloop naar hun afscheid
NIEUWS
TOP Oss bedankt de uitbaters van supporterscafé ‘Dikke Piet’ in aanloop naar hun afscheid
8 december 2022

Zondagmiddag speelt TOP Oss niet alleen haar laatste thuiswedstrijd van het jaar, maar ook de laatste wedstrijd waarbij er nog van een biertje bij supporterscafé Dikke Piet genoten kan worden. Daarmee komt er een einde aan een bijzonder tijdperk in de clubhistorie.

Vier jaar geleden namen Piet en Jorita Konings samen met Eric Borst het supporterscafé over. Zij knapten de boel stevig op. Daarmee kreeg de club een sfeervolle kroeg binnenin dezelfde tribune waar een groot deel van de fanatieke supporters zich bevindt: een unicum in heel de eerste divisie. De toewijding waarmee dat gebeurde, blijkt onder meer uit het feit dat de uitbaters niet het onderste uit de kan wilden halen. Prijzen moesten betaalbaar blijven, en de sfeer stond boven alles. “Er komen bij ons ook jongens die drie-en-een-halve euro per uur in de supermarkt verdienen. Die moeten ook bij ons een biertje kunnen kopen”, aldus Piet Konings.

Ongelofelijke avonden
Zijn familie is echter op het punt gekomen dat de combinatie van Dikke Piet met zowel hun familieverplichtingen als professionele activiteiten, te zwaar is gaan wegen. In overleg met Borst, die eveneens meerdere verplichtingen heeft, is daarom het besluit genomen te stoppen als uitbater van het café. “We vinden het wel heel jammer, we hebben er echt ongelofelijke avonden gehad”, zegt Konings. “En in al die jaren is er nooit een noemenswaardig incident geweest. Dat kunnen een hoop horecagelegenheden niet zeggen. Daar zijn we trots op.”

Mogelijke overname
Gesprekken met kandidaten voor een mogelijke overname worden op dit moment volop gevoerd. TOP Oss bedankt Eric Borst, de familie Konings en alle dames die er biertjes tapten hartelijk voor hun inzet in de afgelopen jaren, en nodigt iedereen uit om Dikke Piet zondagmiddag 11 december op een gepaste manier gedag te zeggen. Tot ziens!

Dikke Piet - buiten

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...