Home > Deventer publiekslieveling grijpt z’n kans
NIEUWS

Deventer publiekslieveling grijpt z’n kans

7 februari 2019

Op 29 januari kreeg Sjoerd Overgoor te horen dat hij mocht vertrekken bij Go Ahead Eagles. De volgende ochtend belde hij Lion Kaak met het verzoek om een goed woordje te doen. Twee uur daarna klom Peter Bijvelds in de telefoon en weer een dag later was de deal beklonken: Overgoor gaat een half jaar op amateurbasis bij TOP Oss voetballen. Een buitenkansje voor de club.

“De komende maanden ga ik in mezelf investeren”, vertelt de 30-jarige middenvelder. “Ik denk dat ik als verbindingsspeler zeker wat kan toevoegen. Ik ben nauwkeurig in m’n passing, tactisch sterk, coach anderen en heb veel ervaring.”

Overgoor verdedigde vijfenhalf jaar de clubkleuren van Go Ahead Eagles. Tijdens de eerste seizoenshelft kwam hij niet verder dan drie optredens.

Vriendschap
Sinds een week rijdt Overgoor van Arnhem naar Oss. Samen met vriend Kaak. Het duo kent elkaar van hun tijd bij De Graafschap, waar ze van 2010 tot 2012 samen speelden. Maar… twee controleurs – en dus concurrenten – in één auto. Gaat dat goed? Er verschijnt een kleine glimlach. “We kunnen prima samen spelen, want Lion is rechts en ik ben links. Hopelijk hoeven we niet te strijden om een plek, maar als het moet dan moet het. Het kan er wel bij horen.”

Voorlopig doen ze vooral leuke dingen. Samen met nog wat oude kameraden uit onze Doetinchemse periode. “We hebben bijna dagelijks contact in de Whatsapp-groep. Ook spreken we regelmatig af om een hapje te gaan eten, gecombineerd met een wedstrijdje uit de Champions League-wedstrijd. Daarnaast is Lion op mijn bruiloft geweest en ben ik uitgenodigd op die van hem.” Dat zit wel snor.

Populair
Toen het bekend werd gemaakt dat Overgoor naar TOP zou verkassen, kwam er een lading aan positieve reacties. Uit Oss én uit Deventer. Niet dat de fans van Go Ahead Eagles van hem af wilden, allesbehalve. Zij gunnen hem deze stap van harte. “Ik heb er met name in mijn eerste periode een goede tijd gehad. We promoveerden na 17 jaar naar de Eredivisie en ik werd twee verkozen tot Speler van het Jaar. Dat maakt wel wat los. Verder denk ik dat ik geliefd ben vanwege mijn spel; zonder poespas en hard werkend. En buiten de lijnen maak ik graag een praatje met supporters. Daar houden ze wel van.”

In Oss wordt dat ook gewaardeerd Sjoerd. Veel succes in het rood-wit!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...