Home > Dennis van der Heijden, terug in Nederland
NIEUWS
Dennis van der Heijden, terug in Nederland
27 februari 2020

Dennis van der Heijden is sinds een aantal weken te vinden op de velden in Oss. Hij ruilde Italië in voor het vertrouwde Nederland, op huurbasis kwam hij over van Carpi FC. Voor zijn jonge leeftijd (23) heeft hij al heel wat ervaring! De clubs die achter zijn naam staan, zijn niet meer op één hand te tellen. Klaas Wels pakt dan ook zijn kans nu hij kan beschikken over de kwaliteiten van Van der Heijden. In ongeveer een maand tijd, speelde hij al drie wedstrijden in het rood-wit.

In het duel tegen FC Dordrecht pikte Van der Heijden zijn eerste doelpuntje mee!

Foto’s: Bert van Berkum

Droomdebuut
In Nederland wordt hij door de meesten herkend als speler van ADO Den Haag. Dat is ook niet zo gek, want hier maakte hij in 2016 een droomdebuut waar veel over werd gesproken. Hoewel hij ‘pas’ in de 77e minuut binnen de lijnen kwam, wist hij twee keer het net te vinden! “Natuurlijk droom je van zo’n debuut, maar het gebeurde bij mij echt. Ik was pas 18 en de dag na de wedstrijd stonden er ook allemaal cameraploegen op school. Dat was wel heel hectisch op zo’n jonge leeftijd, maar ik liet het gewoon op me af komen.” Uiteindelijk was het toch niet de club waar hij lang bleef hangen. Wegens weinig speelminuten werd de conclusie getrokken dat Van der Heijden zich beter kon ontwikkelen bij een andere club. “Ik koos ervoor om een stapje terug te doen, maar dan wel voor meer minuten te gaan.” Daarop volgden Volendam en Amlere City FC.

Stap naar het buitenland
Dennis van der Heijden wordt momenteel door TOP gehuurd, van Carpi FC. Zij komen uit in de serie B in Italië. Voor de spits was het een hele verandering om op 20-jarige leeftijd naar Italië te gaan voor zijn carrière, maar wel een goede stap. “Ik heb mezelf zodoende in de kijker weten te spelen dat Italië op de deur klopte. Het hielp denk ik ook mee dat ik een aantal interlands op mijn naam heb staan en op een EK (o19) gescoord heb. Dat staat altijd goed op je CV.” Het wonen in Italië ging Van der Heijden prima af. “Het is wel heel anders, je zit daar echt helemaal alleen. Maar inmiddels kan ik mezelf ook verstaanbaar maken in het Italiaans. Dat is natuurlijk handig. Toch blijft Nederland wel altijd mijn thuis.”

TOP Oss
Omdat de Italiaanse club goed draaide, kwam Van der Heijden helaas niet van de bank af. Echter heeft hij hier alle begrip voor: “Ik neem het de trainer niet kwalijk. Als het goed loopt ga je niet zomaar wisselen.” Hij is blij dat hij nu aan de bak kan bij TOP Oss en voelt zich hier lekker. “Ik zit hier nu goed op mijn plek en het is fijn om weer in Nederland te zijn.” Dat het niet altijd lekker loopt in Oss, ziet de spits niet als een probleem. Hij heeft er alle vertrouwen in en hoop nog veel goals te maken dit seizoen.

Op naar meer, Dennis!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?