Home > Dennis Janssen jaagt op Berry Arends en Wilko de Vogt
NIEUWS

Dennis Janssen jaagt op Berry Arends en Wilko de Vogt

14 maart 2019

Het is een feestweek voor Dennis Janssen. En die begon al op zondag, want toen werd hij vader van een zoon: James. Het gaat goed met moeder Stephanie en de kleine en dus ook met de man des huizes. “Het is genieten. Alles verloopt goed, dus we zijn vooral blij”, vertelt de trotse pa. “Slapeloze nachten? Dat valt reuze mee. We moeten hem zelfs wekken voor de voeding.” Pure luxe.

De week wordt nog mooier voor Janssen, want morgenavond speelt hij – zo goed als zeker – zijn 200e competitiewedstrijd voor TOP Oss. Hij hoeft alleen nog een illuster rijtje voor zich te dulden: Berry Arends, Wilko de Vogt, Marcel van der Sloot, Dirk Schoofs en Raymond Koopman. Als het een beetje meezit passeert hij, voordat-ie deze zomer naar De Treffers vertrekt, Arends (202 wedstrijden) en De Vogt (209) op de lijst. Dan te bedenken dat hij pas 26 jaar oud is.

Dennis Janssen in duel met Richairo Živković van Jong Ajax in 2016.

Groei
“Het is een mooie mijlpaal”, laat Janssen weten. “Ik heb hier een fijne tijd gehad en ik ben blij dat ik hier acht jaar heb mogen spelen. En dat nog steeds doe. Tijdens deze periode heb ik de club zien groeien. In het eerste jaar trainde we nog bij O.S.S.’20 en moet je kijken wat er nu voor een accommodatie staat. Ook op het veld hebben we stappen gemaakt. TOP Oss wordt niet meer zomaar van de mat geveegd, dat gebeurde nog wel eens tegen grotere tegenstanders, en de club is aantrekkelijker geworden voor beter spelers. Er is veel veranderd.”

Het ultieme slot
Voordat de multifunctionele clubman het voetballen bij De Treffers gaat combineren met zijn werk en z’n kersverse gezin, hoopt hij op een ultiem einde bij TOP. Hij wil voor de tweede keer deelnemen aan de Play-Offs. Een zege op Jong Ajax zou daarom zeer welkom zijn, maar winnen van de Amsterdammers is Janssen nog niet vaak gelukt. “We hebben het altijd lastig ze. Het zijn natuurlijk stuk voor stuk goede voetballers, maar daar moeten we ons tegen wapenen. We zullen als team dicht bij elkaar moeten blijven, zodat zij zich er niet tussendoor kunnen spelen.”

Als het seizoen erop zit, het liefst eind mei, gaat Janssen met frisse moed beginnen een nieuw avontuur. Hij gaat er blanco in. Zoals hij als broekie in Oss kwam. En zoals hij het vaderschap tegemoet ging. “Natuurlijk ga ik de jongens en de club missen, maar ik kijk het liefst vooruit. Ik heb zin alle nieuwe dingen.”

Hij juicht al acht jaar hetzelfde 😉

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...