Home > Dennis Hettinga verovert plek in de basis
NIEUWS

Dennis Hettinga verovert plek in de basis

12 december 2019

Na een proefperiode van enkele weken kwam Dennis Hettinga in het begin van dit seizoen terecht bij TOP Oss. Na een moeizame beginperiode waarin hij nauwelijks aan de bak kwam, heeft hij zich ondertussen tot basisspeler weten te werken.

Door Teun Bloem

Niet alleen binnen het veld heeft Hettinga zijn plekje gevonden. Ook buiten de lijnen voelt hij zich bij TOP helemaal op zijn gemak. Samen met meerdere jongens uit het oosten van het land rijdt hij dagelijks naar Oss om te trainen. “Ik kende al verschillende jongens hier vanuit Deventer wat uiteraard heel prettig was.” Hij vertelt verder dat hij met iedereen goed overweg kan en lekker in zijn vel zit hier bij TOP Oss.

Hettinga in actie tegen Almere City FC.

Vallen en opstaan

De linksback van TOP Oss kende pieken en dalen in zijn nog maar korte loopbaan als profvoetballer. Hij begon zijn avontuur bij Jong Go Ahead Eagles, waar hij als rechtsbuiten werd gebruikt. “Als rechtsbuiten had ik een lastige periode bij de Eagles”, vertelt Hettinga. “Ik heb een jaar lang op de bank en soms wel is op de tribune gezeten.” Na een trainerswissel lagen er weer nieuwe kansen voor Dennis Hettinga. “Na een half jaar weer veel op de bank te hebben gezeten, zette de trainer me op rechtsback. In mijn eerste wedstrijd op deze positie gaf ik twee keer een assist. Toevallig waren de trainers van het eerste aanwezig bij die wedstrijd en mocht ik de week erna al bij het eerste op de bank zitten. Zo snel kan het gaan in de voetballerij.” Sindsdien werd Hettinga gebruikt als back waar hij hedendaags ook bij TOP Oss uit de voeten komt.

Doorzettingsvermogen

De tegenvallende resultaten van de afgelopen periode bieden voor sommige spelers juist nieuwe kansen. Zo kreeg Dennis Hettinga twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Hij vertelt over de weg naar zijn basisdebuut: “Het was zeker geen makkelijke periode”. Door weinig oefenwedstrijden werd het Hettinga ook niet makkelijker gemaakt. Desondanks bleef hij vechten voor zijn plek. “Ik probeer gewoon iedere training alles te geven. Met diezelfde instelling moet ik proberen mijn plek te behouden.” De opkomende vleugelverdediger is blij om zijn kwaliteiten tot uiting te brengen in wedstrijden. “Je kunt uiteraard goed trainen en heel hard je best doen, maar uiteindelijk gaat het erom wat je in de wedstrijden laat zien.” In de 5-3-2 formatie komen deze kwaliteiten alleen maar beter naar boven. Dat was ook een belangrijke reden om de stap naar TOP Oss te maken, vertelt hij. “Als back sta je in deze formatie wat aanvallender ingesteld. Dat is iets wat mij goed ligt.” Hij is blij met zijn huidige positie in het team en leeft van wedstrijd tot wedstrijd.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV – TOP Oss

Zes dagen na het gelijkspel tegen SC Cambuur staat de volgende wedstrijd op de planning. Vol zelfvertrouwen reist de ploeg van Klaas Wels vrijdag af naar Maastricht voor het duel met...