Home > Dean van der Sluys bijna bij de club van 100
NIEUWS

Dean van der Sluys bijna bij de club van 100

14 februari 2019

Als 18-jarig jochie kwam Dean van der Sluys in 2014 een contract overeen met Mischa Rook. De toenmalige directeur plukte hem weg uit de jeugdopleiding van buurman FC Den Bosch. Nu, vijf jaar later, is hij een vaste waarde bij TOP Oss en heeft-ie 99 competitieduels achter zijn naam staan. Tegen Telstar keert de linksback na een blessure terug bij de wedstrijdselectie en kan hij de 100 volmaken.

Een mooi moment om terug te blikken met de jongen van de stad – die voorheen als supporter nog menig duel heeft meegemaakt – op zijn jaren in het rood-wit.

Het hoogtepunt
“Dat is mijn goal tegen FC Den Bosch in 2016. Ik maakte de 2-1 met buitenkantje links. Een mooie treffer en mede daardoor wonnen we de derby. Daarmee kwam het allemaal perfect samen.”

Hoe vier je een doelpunt tegen FC Den Bosch? Zo.

Het dieptepunt
“Mijn tijd onder François Gesthuizen. Hij heeft me geen minuut opgesteld en ik moest zelfs een paar keer plaatsnemen op de tribune. Dat waren geen leuke maanden.”

De mooiste wedstrijd
“Tegen Feyenoord voor de beker en dit jaar bij FC Twente. Moet ik kiezen? Uhm, dan ga ik voor het duel in de Grolsch Veste. We hebben Twente bij vlagen van de mat getikt en wonnen daar met 1-2 in een fantastische ambiance.”

Beste medespeler
“Kevin van Veen. Ook al was het maar een half jaar, die schoot de ballen er zo gemakkelijk in. En ook nog vaak op fraaie wijze. Ik dacht dat vaak: hoe doe je het toch?”

Al met al
“Is het speciaal om in je woonplaats op dit niveau te mogen spelen. Ik ken veel mensen en heb hier een leuke tijd. Uiteindelijk hoop ik dat TOP Oss een mooie springplank voor me is. We gaan zien wat de toekomst me brengt. Ik hoop dat we dit seizoen net wél een ticket voor de Play Offs weten te bemachtigen.”

De teller van de linksback – op de foto als jonge kracht in duel met Marc Koot – staat op 4 goals, 8 assists en 6 gele kaarten.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...