Home > Dean van der Sluijs terug op bekende bodem!
NIEUWS

Dean van der Sluijs terug op bekende bodem!

16 januari 2020

Hij is terug, de vleugelverdediger uit Oss maakt vanaf heden weer minuten in het rood-witte shirt. Zijn terugkeer is niet onopgemerkt gebleven, de social media cijfers sprongen de lucht in toen Dean van der Sluijs werd aangekondigd. Tegen Jong AZ heeft hij meteen 90 minuten gespeeld en voelt zich dan ook weer helemaal thuis.

In actie tijdens de wedstrijd tegen Jong AZ.

Foto: Bert van Berkum

Dean is niet de enige die blij is weer terug te zijn bij TOP Oss. Zijn ouders zijn elke wedstrijd te vinden in het Frans Heesen Stadion, maar ook bij uitwedstrijden kan hij rekenen op hun steun. Van der Sluijs is blij dat hij meteen weer minuten kan maken en hoopt het wedstrijdritme snel weer op te kunnen pakken, na de periode bij RKC, die niet zo uitpakte als gehoopt.

Nieuwe start
Dean van der Sluijs raakte bij RKC na twee weken al geblesseerd. Een scheurtje in zijn hamstring zorgde ervoor dat hij een valse start maakte: “Het gebeurde in de voorbereiding, dat is natuurlijk een belangrijke periode. De blessure duurde twee maanden en daardoor raakte ik een beetje uit beeld.” Tevens was dit voor RKC een periode met mindere prestaties waardoor er nieuwe aankopen werden gedaan. “Er moest eigenlijk ruimte komen in de kleedkamer, daardoor moest ik terug naar het tweede elftal. Ik heb dus eigenlijk geen kans gehad”, vertelt Van der Sluijs.
Een andere club leek voor de verdediger een logische optie om weer terug te keren op de velden. “Ik kende hier nog veel mensen en het voelde ook gewoon vertrouwd”, verklaart Dean zijn keuze voor TOP. Ook Klaas Wels kent de verdediger nog goed en geeft aan te weten wat hij aan deze speler heeft. Dit wees zich uit in de afgelopen wedstrijd tegen Jong AZ. Dean van der Sluijs maakte meteen weer zijn basisdebuut en maakte 90 minuten vol. “Het vertrouwen wat ik bij RKC miste, krijg ik hier gelijk weer terug. Dat is natuurlijk lekker!”

Minuten maken
Dean van der Sluijs is over het algemeen niet de persoon die graag op de voorgrond treed. “Ik doe gewoon mij ding, maar soms houd ik wel van een lolletje”, zegt hij met een glimlach. Over de toekomst heeft de Ossenaar het doel om ooit nog in de Eredivisie te spelen. “Ik heb wel één keer op de bank gezeten bij een Eredivisiewedstrijd, maar nog geen minuten gemaakt. Ik hoop wel dat dit ooit nog gebeurd. Maar voor nu hoop ik vooral dit half jaar zoveel mogelijk te spelen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...