Home > Dean Guezen: creatieve Amsterdammer in Oss
NIEUWS

Dean Guezen: creatieve Amsterdammer in Oss

10 december 2020

Dean Guezen (21), geboren en getogen Amsterdammer speelde al heel wat wedstrijden in het rood-wit van TOP Oss. Veertien om precies te zijn. De nog jonge voetballer heeft al heel wat clubs achter zijn naam staan. Onder anderen Feyenoord, ADO Den Haag en SC Cambuur. Guezen maakt sinds dit seizoen dus zijn minuten in Oss en dat bevalt hem goed!

Met een vader die ook een voetbalverleden heeft en nu bekend amateurtrainer is, kreeg Dean het al vroeg mee. “Mijn vader is alleen maar bezig met voetbal, dan krijg je het vanzelf wel mee. Hij heeft me ook altijd begeleid in het voetbal. Sinds een aantal jaren heb ik nu een zaakwaarnemer, maar mijn vader is er nog altijd bij als dat kan.”

Clubverleden
Zoals eerder gezegd, is Dean Guezen al voor heel wat clubs uitgekomen. Feyenoord was zijn eerste echte profclub. “Mijn vrienden maakten wel eens grapjes dat ik als Amsterdammer naar Feyenoord ging. Maar daar maakte ik me zelf niet zo druk om. Ik vond het een mooie club en het niveau is wat voor mij belangrijk was.” Bij Feyenoord was er op dat moment geen jong team en moest er een grote stap gemaakt worden van de A-jeugd naar het eerste. Dit was helaas niet weggelegd voor Guezen. Gelukkig klopte de volgende club al aan. Hij vertelt: “ADO wilde mij op dat moment graag hebben. Ik heb ook veel meegetraind met het eerste.” Echter noemt Guezen zichzelf op dat moment wat ongeduldig: “Ik was een jaar of 18 en jongens om mij heen verdiende een contract. Dat wilde ik ook, maar kreeg dat niet. Dat gaat wel in je hoofd zitten op die leeftijd.” Zo werd het tijd voor een nieuwe stap.

Italië
“Ik had mijn koffers al gepakt en afscheid genomen van vrienden en familie. Ik was 19 jaar en ging een avontuur in Italië tegemoet.” Juve Stabia, die uitkomen in de Serie B, was het plan voor de jonge voetballer. Echter beviel de stage niet zoals gedacht. “Na kijken hoe het daar was, ben ik toch weer terug gegaan. Niemand sprak bijvoorbeeld Engels en ik woonde in een hotel. Het voelde niet fijn aan en toen heb ik ervoor gekozen om weer terug te gaan.” De ambitie voor het buitenland zit er wel nog steeds in voor de Amsterdammer!

Keuken Kampioen Divisie
Guezen kwam voor het eerst in aanraking met een club uit de Eerste Divisie door SC Cambuur. Hier heeft hij naar eigen zeggen twee goede jaren gehad. “Op een gegeven moment mocht ik aansluiten in het eerste, maar toen raakte ik helaas geblesseerd. Het eerste van Cambuur draaide steeds beter dus het werd steeds moeilijker voor mij om daar een plekje te veroveren.” Inmiddels zit Dean Guezen op zijn plek in Oss. “Ik zou eigenlijk tekenen bij MVV, maar toen ik in contact kwam met TOP Oss voelde dat als een betere keuze. Tot nu toe is dat ook goed uitgepakt.”

 

Carpool
Dean Guezen moet elke dag een eindje rijden om te kunnen trainen in Oss. Hierin is hij gelukkig niet de enige. “Er zijn meer jongens die uit Amsterdam komen. We carpoolen meestal samen, dat is ook wel gezellig. Daarnaast ben ik het reizen wel gewend.” De jonge voetballer heeft niet moeten acclimatiseren in Oss, hij voelde zich al snel op zijn plek. “Ik heb geen druk gevoeld en iedereen was vriendelijk. Het trainingsniveau was wel even wennen voor mij, maar daar word je uiteindelijk alleen maar beter van.”
Als voetballer omschrijft Guezen zichzelf als een creatieve speler. Buiten het veld is de Amsterdammer wel in voor een grapje. “Ik hou wel van een dolletje hier en daar. Eigenlijk sta ik met iedereen wel op goede voet. Dat is altijd prettig.”
In komende vrijdag heeft Dean vertrouwen. TOP Oss treedt aan tegen de beloften van PSV. “Ik zeg 3-1 voor ons. Ik neem er zelf een voor mijn rekening, Giovanni Büttner en ik denk dat Jan Lammers er eentje maakt.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...