Home > “De wedstrijd tegen NAC vraagt nog meer”
NIEUWS
“De wedstrijd tegen NAC vraagt nog meer”
27 september 2019

TOP Oss zit in een opwaartse spiraal. Tegen Go Ahead Eagles haalden de mannen van Klaas Wels een behoorlijk niveau en dat herhaalden zij in Helmond. Het leverde bovendien weer eens een driepunter op. “Een terechte overwinning”, benadrukt de oefenmeester. “Van de eerste tot de laatste seconde hebben we als team gespeeld. De jongens hebben de bereidheid getoond om veel arbeid te leveren.”

“NAC heeft meerdere jongens met veel individuele kwaliteiten. Die moeten we uitschakelen, in de goede zin des woords.”

Fijn werken
Natuurlijk blijft er voor de trainer nog wel wat te wensen over. Zo vindt-ie dat de Helmonders te veel kansen hebben gekregen en dat zijn eigen ploeg te weinig gescoord heeft. Toch is hij een tevreden man. “We hebben nog steeds flinke stappen te zetten, maar kunnen nu in elk geval binnen vastomlijnde kaders werken. Sinds een week of drie hebben we de mogelijkheid om 11 tegen 11 te spelen op trainingen, waardoor alle facetten aan bod kunnen komen. Heerlijk. Daarnaast kunnen we het nu met jongens weer hebben over voetbalinhoudelijke zaken en hoeven we het niet meer te praten over arbeid, houding en gedrag. Ook dat is fijn.”

Alerter en scherper
Wels spreekt met veel respect over Helmond Sport, maar weet ook dat de tegenstander van vanavond van een ander kaliber is. Het elftal van Ruud Brood staat tweede en zal naar verwachting meedoen om de titel. “De wedstrijd tegen NAC Breda vraagt meer van ons. In alle opzichten. We zullen aan de bal een hoger niveau moeten halen en de twee à drie kansen die we krijgen, moeten raak zijn. Achterop zullen we scherper en alerter moeten verdedigen, want NAC heeft meerdere jongens met veel individuele kwaliteiten. Die moeten we uitschakelen, in de goede zin des woords.”

Kansen
Tijdens NAC Breda – Excelsior, een speelronde eerder, was Wels aandachtig toeschouwer in het Rat Verlegh Stadion. Hij heeft de Bredanaars uitvoerig bestudeerd en gesteund door de zege en het niveau op de training, ziet de trainer mogelijkheden voor TOP. “Als de tegenstander beter is, kun je zelf ook vaak meer brengen. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Jong Ajax en De Graafschap”, besluit hij nevelig.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?