Home > “De twijfel móet eruit”
NIEUWS
“De twijfel móet eruit”
25 oktober 2019

Verliezen bij SC Cambuur. Het is TOP Oss in haar historie al vaker overkomen en het zal ook vast niet de laatste keer zijn. Dát er verloren wordt, is ook niet zo belangrijk. Het gaat vooral om de manier waarop. “We kunnen overal en tegen iedereen resultaat halen”, beschouwt Klaas Wels nuchter. “Maar dit was een zeer matige tot slechte beurt. Wij kunnen veel beter.”

De oefenmeester spreekt van een volkomen terechte nederlaag en hij baalt van de fouten waar doelpunten uit voort komen. “Bij vier van de vijf treffers moeten we hand in eigen boezem steken. Die doen we gewoon cadeau.”

Cas Peters is er als enige nog altijd niet bij. Hij kampt met een voetblessure.

Enthousiasmeren
Waar Wels z’n ploeg vorig seizoen nog zo weinig doelpunten om de oren kreeg, vallen ze de laatste weken als rijpe appelen. Waar zit ‘m dat in? “Dat heeft met de gehele ploeg te maken. Sommige goals zijn te wijten aan persoonlijke fouten, maar het gaat vooral over de onderlinge samenwerking. Waar en wanneer zetten we druk? Durven spelers een schot eruit te halen of lopen ze achteruit?”

Wels werkt er met zijn staf en ploeg kei- en keihard aan om dit te verbeteren, want uiteindelijk is het probleem plat te slaan tot eenvoudige pijnpunten. Minder goals tegen krijgen en er zelf meer maken. “Wij blijven trainen, trainen, trainen. En we enthousiasmeren, stimuleren en corrigeren waar nodig. Alles komt aan bod en daarmee hopen we de wisselvalligheid eruit te krijgen.”

Cruciaal
Soms heeft een elftal ook simpelweg wat geluk nodig. Een bal die één centimeter meer naar links, naar rechts, naar onder of naar boven gaat, kan net wél via de paal of de lat binnen vallen. Of juist net niet. “De 93e minuut tegen NAC Breda is wat dat betreft cruciaal geweest. Halen we een resultaat? Dan is de druk op de wedstrijd tegen Den Bosch stukken lager. Zo repeteert het en dan sluipt de onzekerheid erin. Deze twijfel móet eruit.”

Laat het tegen Jong PSV dan gebeuren. Met of zonder wat geluk. Eenvoudig wordt het allerminst. “Ik blijf het herhalen: zij leiden op voor de top van Nederland. Als zij de bal, tijd en ruimte hebben, zijn ze ontzettend goed.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Vandaag is het weer tijd voor een Brabantse derby. Het Willem II van trainer Kevin Hofland komt op bezoek in Oss. De wedstrijd zal om 21.00 uur worden afgetrapt in het Frans Heesen...