Home > De strijd om revanche op de Alkmaarse beloftes gaat beginnen!
NIEUWSTOPIC
De strijd om revanche op de Alkmaarse beloftes gaat beginnen!
4 mei 2023
Aankomende maandag speelt TOP Oss in Wijdewormer op bezoek bij Jong AZ. Een gedeelte van de Alkmaarse selectie won vorige week nog de UEFA Youth League. Met een huidige 19de plaats en nog drie wedstrijden op het programma, gaan de Ossenaren er alles aan doen om in ieder geval nog twee plekken te stijgen.

‘’Den Bosch en Dordrecht staan allebei één punt boven ons. We moeten nog op bezoek in Dordrecht. Ik hoop dat de spelers sportieve eerzucht hebben om met TOP Oss te gaan stijgen naar plek 17. We zijn dan als bestuur nog steeds ontevreden. Daarnaast hoop ik dat men beseft dat je dat alleen kan doen door samen als groep te opereren en functioneren’’, zegt hoofdtrainer Klaas Wels.

Opnieuw gespeeld
Eerder dit seizoen dacht TOP Oss in eigen huis te winnen van Jong AZ. Na afloop bleek spits Toshio Lake echter geschorst, terwijl hij wel aan de aftrap verscheen. Hierdoor moest de wedstrijd opnieuw gespeeld worden en werd er met 1-3 verloren. ‘’Dat geeft ons geen extra motivatie om te winnen ten opzichte van andere wedstrijden. Ik hoop dat de groep extra motivatie haalt uit het feit dat we de afgelopen twee wedstrijden met 0-4 en 0-5 verloren hebben’’, benoemt Wels.

Positieve balans
In totaal wist TOP Oss zes keer te winnen van Jong AZ, waar de ploeg uit Alkmaar dat maar vijf keer deed. ‘’Laten we hopen dat we die positieve balans kunnen uitbreiden. Daarbij wil ik wel de kanttekening plaatsen dat Jong AZ een uitstekend seizoen draait. En dat de lichting daaronder, waar veel jongens van Jong AZ in mee mogen spelen, als eerste Nederlandse jeugdteam ooit de UEFA Youth League heeft gewonnen’’, vult de oefenmeester aan.

Volgens de hoofdtrainer wordt het dus alles behalve een makkelijke opgave om resultaat te behalen op bezoek bij Jong AZ. Daarin is hij ook kritisch naar zijn spelers. “Ik vind dat onze ploeg veel kwaliteit heeft, alleen zal men dat moeten gaan terugzien in wedstrijden gedurende langere periodes. Zowel op het moment dat we balbezit hebben als dat we geen balbezit hebben. En daarin schort het helaas nog wel eens.’’

Vasilios Pavlidis
Pavlidis wordt dit seizoen gehuurd van Jong AZ. Hij weet dan ook als geen ander hoe de tegenstander speelt. De trainer van TOP Oss gaat daar dan ook zeker gebruik van maken. ‘’We gaan iedereen erbij betrekken waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Dat hebben wij vorige week gedaan met Bradly van Hoeven en dat zullen we nu ook zeker niet nalaten met Pavlidis. Je gaat dan kijken wat voor jouw ploeg passend is met de informatie die je krijgt’’, besluit Wels.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?