Home > “De spanning is eraf”
NIEUWS

“De spanning is eraf”

25 februari 2019

TOP Oss speelde na de winterstop een aantal wedstrijden heel aardig, maar een overwinning bleef uit. Tot de pot tegen Telstar. Toen was het spel niet best, maar hield de ploeg van Klaas Wels wél drie punten over. “We begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd”, blikt de trainer terug. “Gelukkig herstelden we ons en hebben we strijd geleverd. Dat is knap. Het haalt de spanning er weer af.”

De oefenmeester weet ook dat zijn ploeg velen malen beter kan en is vooral blij dat er is geknokt voor de zege. En hij vertrouwt erop dat als het spel weer op orde is, de kans op resultaat tegen Jong FC Utrecht ook een stuk groter is.

“Ragnar was vorige week niet helemaal okselfris, nu weer wel. Hij is dus een serieuze optie om te starten.”

Spel maken
Jong FC Utrecht en TOP ontmoetten elkaar dit seizoen al in het Frans Heesen Stadion. Destijds lieten de Domstedelingen de bal aan de Ossenaren, ze zakten in en loerden op een tegenstoot. “Ik verwacht daar vanavond weinig verandering in. Wij zullen het spel moeten maken en ons een weg door de verdediging moeten voetballen. Dat lukte in eigen huis heel aardig, maar hebben we hen in leven gelaten.”

Het bleef lang 1-0 en de eerste de beste keer dat Jong FC Utrecht het probeerde, plofte de bal in het doel. Zo leek de wedstrijd in 1-1 te eindigen, maar besliste Delano Ladan het duel in de 93e minuut in Oss’ voordeel.

Keuzes
Wels moet het vanavond stellen zonder Lion Kaak. De verdedigende middenvelder zit een schorsing uit. Heeft de trainer moeten puzzelen? “Nou, Olivier Rommens gaat voor hem spelen. Hij brengt het gif en elan dat we vanavond nodig hebben. Daarnaast heeft hij diepte in zijn spel en veel voetballend vermogen.”

Tegen Telstar begon Enzo Stroo in de spits, maar het kan zomaar zijn dat het dit keer weer de beurt aan Ragnar Oratmangoen is. “Ragnar was vorige week niet helemaal okselfris, nu weer wel. Hij is dus een serieuze optie om te starten.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

OFF DAY TOP OSS TEGEN STERK TELSTAR 1-4

Er was afgelopen zaterdagmiddag heel veel te winnen voor TOP Oss. Een overwinning zou de ploeg op een play-offpositie hebben gebracht en op gelijke hoogte met de tegenstander Telstar!...

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...