Home > “De positieve en offensieve lijn doortrekken”
NIEUWS

“De positieve en offensieve lijn doortrekken”

15 september 2020

Ruim een week geleden reisde Klaas Wels met zijn selectie af naar Limburg voor de wedstrijd tegen Roda JC. Ondanks de positieve insteek en inzet tot in de laatste minuut, werd deze wedstrijd niet gewonnen. Drie keer wisten de Limburgers het net te vinden, maar desondanks is er prima voetbal op de mat gelegd door de mannen van Wels. Met een positieve blik kijken we vooruit naar het duel van vandaag: Almere City uit!

Het is alweer ruim een week geleden dat de laatste wedstrijd werd gespeeld. In een anderhalve trainingsweek heeft Wels zijn ploeg klaar gestoomd voor de volgende pot. “We hebben onze tijd gepakt om beelden te bekijken en situaties te bespreken. Vanaf vrijdag zijn we gericht gaan trainen en ik heb over het algemeen een uitstekend niveau gezien. De bereidheid en de wil om er met zijn allen wat van te maken is er zeker.”

Afgelopen week werd nieuwe speler Jarni Koorman gepresenteerd.

Foto’s: Bert van Berkum & ProShots

Scoren
Almere City heeft in de laatste wedstrijd tegen Excelsior (4-6 winst) bewezen een ploeg te zijn met scorend vermogen. Iets wat bij TOP Oss nog niet altijd wil lukken. Tegen Roda werd het net gevonden, echter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Wels: “De statistieken tegen Roda JC zagen er prima uit: We hebben maar drie keer minder op goal geschoten dan hen en het aantal ballen dat daadwerkelijk op doel gingen was zes om zes. We komen dus al vaker bij het doel dan we de afgelopen wedstrijden gedaan hebben. Hoe meer kansen je krijgt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk doelpunten gaat maken en dat gaat omzetten naar resultaat in wedstrijden.”

Nieuwe krachten
Tegen Roda JC debuteerden twee nieuwe spelers: Mateo Aramburu en Joshua Sanches. Klaas Wels is tevreden over het optreden van deze twee: “Mateo heeft zijn taak naar behoren ingevuld, op een positie welke voor hem eigenlijk nieuw is. Hij kreeg in de wedstrijd een ijsbeentje waardoor hij helaas niet meteen weer mee heeft kunnen trainen de dagen erna.” Aramburu is inmiddels weer ingestroomd en zit bij de wedstrijdselectie van vandaag. Ook Sanches mocht minuten maken in Limburg. “Joshua Sanches kreeg, net als Dean Guezen en Kyvon Leidsman, de ondankbare taak om bij een 3-0 achterstand na een uur spelen in te moeten vallen. Dat kan je op twee manieren doen. Door er met de pet naar te gooien of door met heel veel plezier, enthousiasme en bereidheid het maximale te brengen. Dat laatste is wat zij gedaan hebben, daar was ik content mee. Dat betekent dat je het maximale uit jezelf, maar ook uit het team wilt halen.”
Afgelopen week is ook Jarni Koorman aan de selectie toegevoegd. Volgens Klaas Wels wederom een speler van toegevoegde waarde! “Hij zat bij PEC Zwolle bij de eerste selectie van de Eredivisie. Hier heeft hij, mede door corona, net niet door kunnen pakken. Jarni Koorman is technisch begaafd, heeft diepgang en weet dat te koppelen aan positiespel en goed voetballend vermogen. Joshua heeft potentie is fit en dat is prettig om erbij te hebben.”

 

Fris Almere City
Zoals altijd is Klaas Wels zich bewust van wat ze kunnen verwachten in de komende wedstrijd. Almere City is een ploeg met ambitie en zal een uitdaging zijn voor de mannen van TOP Oss. Klaas Wels: “Ik vind Almere gewoon een goede ploeg. Als ik zie wat voor team zij hebben staan denk ik dat zij als outsider voor de directe promotieplekken gezien mogen worden. Dan moet alles goed vallen, maar ze hebben een hoog niveau.” Tegen Roda JC zette Wels zijn ploeg offensief neer. Dit is een lijn die hij graag wil doortrekken, maar de oefenmeester is zich bewust van de verschillende factoren die hier een rol in spelen: “In eerste instantie is het belangrijk dat wij in staat zijn om op zo’n hoog mogelijke manier druk vooruit te spelen. Wij moeten tactisch en fysiek in staat zijn dat goed uit te voeren. Daarnaast houd je rekening met wat de tegenstander doet. Als zij er elke keer onderuit spelen, loop jij vanzelf een meter of tien achteruit. Maar veroveren wij snel de bal, dan is het uiteraard mentaal motiverend om daar mee door te blijven gaan. Maar de lijn is ingezet om met onze spitsen zo vaak en zo goed mogelijk voor het doel van de tegenstander te komen.”

Blessures

Ronald Koeman jr. kunnen we nog niet onder de lat verwachten. Hij is helaas nog geblesseerd. Verder zullen ook Philippe Rommens, Giovanni Büttner en Trevor David niet bij de wedstrijdselectie zitten. Olivier Rommens keert terug van een blessure!

Klaar om te strijden!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...