Home > “De neuzen staan dezelfde kant op”
NIEUWS
“De neuzen staan dezelfde kant op”
13 december 2019

Komende vrijdag staat het duel tegen Excelsior op het programma. Een tegenstander waar in het seizoen 2013/2014 voor het laatst tegen gespeeld is in de competitie. Na afgelopen vrijdag onderuit te zijn gegaan in Almere, zijn de rood-witten hongerig naar drie punten. Hoewel Wels Excelsior als een goed voetballende ploeg aanschouwt, ziet hij ook zeker mogelijkheden.

Door: Lotte van den Eertwegh

Als Klaas Wels wordt gevraagd naar de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Almere City FC is hij vrij duidelijk: ““Uit die wedstrijd heb ik vrij weinig positieve dingen mee kunnen nemen. De ploeg speelde onsamenhangend, we hingen als los zand aan elkaar.” Als vervolg hierop vertelt hij dat er wel goede wil was, maar dat de ploeg niet goed op elkaar afgestemd was. “Dit kan en moet beter.”

De laatste foto van een officieel duel tussen beide ploegen is lang geleden. Vanavond worden nieuwe plaatjes geschoten van deze ontmoeting, hopelijk met juichende Ossenaren.

Wisselvallig

In de voorbereiding naar Almere City FC is er gehamerd op het vooruit verdedigen. De uitvoering daarvan was helaas onvoldoende. Echter kijkt Wels niet negatief terug op de manier waar op ze de Flevolanders hadden willen aanpakken: “De manier waarop we Almere geanalyseerd hebben klopte. Ik denk ook dat met de manier waarop we het voor ogen hadden, je die ploeg nog steeds kan verslaan. Alleen dan moet de uitvoering vele malen beter dan hoe we het afgelopen vrijdag hebben gedaan.” Wisselvalligheid is misschien wel één van de woorden die het seizoen tot nu toe goed omschrijft. De wedstrijd tegen NAC Breda is volgens velen niet te vergelijken met de prestatie die afgelopen vrijdag op de mat is gelegd. Een duidelijke verklaring voor dit wisselvallige spel heeft Wels nog niet. “We zijn tot nu toe niet in staat geweest om structureel een goed niveau te behalen. Dat is een pijnlijke constatering, maar wel een feit”, vertelt de oefenmeester.

Wijzigingen doorvoeren

De afgelopen wedstrijden hebben zich er een aantal wijzigingen laten zien bij TOP Oss. Zo is Dennis Hettinga twee keer in de basis gestart ten koste van Olivier Rommens. Ook is Giovanni Büttner onvermoeibaar in de spits te vinden en wisselt Wels het 4-3-3 systeem af met de 5-3-2 tactiek. Danzell Gravenberch is terug van zijn blessure en heeft afgelopen vrijdag ook meteen minuten gemaakt. “Hij heeft specifieke kwaliteiten zoals het vasthouden van een bal”, verklaart de trainer zijn keuze.

Gewaagde tegenstander

Klaas Wels aanschouwt de tegenstander voor het komende duel als een ploeg met veel voetballend vermogen. Ook hebben zij de nodige ervaring in de ploeg met het aantal spelers wat in de Eredivisie heeft gevoetbald. Wels: “Kortom, ik vind dit een goede ploeg. Zij hanteren een zeer offensieve speelstijl en proberen om vooruit te spelen en vooruit te verdedigen, dat is een kwaliteit van dit team. Maar ik heb ook wedstrijden van ze gezien waar dat de tegenstander mogelijkheden opleverde. Dat kun je ook zien, want ik vind dat ze voor zo’n uitgebalanceerde ploeg best veel doelpunten tegen hebben.” De fanatieke trainer weet dat iedereen zich er van bewust is dat het beter moet dan dat het nu gaat. “De ruggen worden gerecht en elke dag proberen we er volle bak voor te gaan.”

KOM OP MANNEN!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...