Home > De lijn doortrekken, als collectief
NIEUWS

De lijn doortrekken, als collectief

24 januari 2020

Momenteel zijn de ogen gericht op het competitieduel tegen Telstar, maar de afgelopen weken zijn er meer wedstrijden gespeeld die tot praatstof leiden. Winnen van koploper SC Cambuur. Uitgeschakeld worden door AZ in de beker. Maar met deze feiten is lang niet alles gezegd. Er zijn positieve punten die Klaas Wels meeneemt uit deze duels. We blikken vooruit op de wedstrijd tegen Telstar, maar bespreken ook uitgebreid de wedstrijden die achter ons liggen.

“Feyenoord – AZ: 0-3, PSV – AZ: 0-4, AZ – Ajax: 1-0. De enige ploeg die ervoor kan zorgen dat Ajax dit jaar geen kampioen wordt, is AZ. Ze zitten bij de laatste 32 in de Europa League. We hebben dinsdag gewoon tegen de absolute top van Nederland gespeeld.” De wedstrijd tegen AZ betekende uitschakeling in de beker voor TOP Oss, maar we kunnen met zijn allen toch tevreden terug kijken op dit duel.

Een mooi plaatje van Arne Slot en Klaas Wels, op de mistige avond van het bekerduel.

Foto’s: Bert van Berkum

Geen stunt, wel complimenten
Natuurlijk had Klaas Wels gehoopt met zijn mannen iets vaker aanvallende dreiging te kunnen brengen. De goals die gemaakt werden door de Alkmaarders kwamen tot stand uit een afstandsschot en een strafschop. “Dat zijn de kille cijfers, ik ben blij met hoe we verdedigend gestaan hebben. Het is jammer dat we niet tot aan de rust de nul hebben weten te houden. Als je dat ook een kwartiertje na de rust nog vol zou houden, gaan zij steeds meer komen. Dan hoeft er maar één bal tussendoor te komen en dat zou dan de stunt zijn geweest”, blikt Wels terug. Helaas is dit scenario niet uitgekomen. Wels ziet toch genoeg positieve punten “Ik vind het een compliment, dat we het heel de wedstrijd gegroepeerd en georganiseerd hebben geprobeerd te doen. Dat is het allerbelangrijkste wat ik uit deze wedstrijd meeneem, TOP Oss moet spelen als een team. Niet als elf individuen. Spelen wij als een team, dan zijn we dus in staat om te winnen van Cambuur en verdedigend redelijk georganiseerd te spelen tegen AZ.”

Spelen als één team
Winnen van SC Cambuur is natuurlijk ook iets wat in Oss niet snel vergeten zal worden. Tegen de verwachtingen in, pakt de ploeg van Wels drie punten tegen de koploper. De oefenmeester gaat er áltijd vanuit te kunnen winnen, waar of wanneer ze ook spelen. Deze winstpartij is daar het bewijs van. Al ging dat voor de winterstop natuurlijk anders. “Ik heb voor de winterstop te vaak een TOP Oss gezien waarbij de neuzen niet dezelfde kant op stonden. In een aantal wedstrijden voor de winterstop heb ik al een stijgende lijn gezien en in de wedstrijd tegen Cambuur hebben we echt veerkracht getoond. Er staat nu meer een ploeg die wil strijden voor elkaar.”
Over de nieuwe krachten binnen zijn ploeg, spreekt Wels positief: “Grad Damen brengt wat ‘ie moet brengen, Dean doet het goed en met Henk Dijkhuizen ben ik blij!” Hij omschrijft zijn ploeg als stabieler en dit wijst zich uit in het spel wat we de afgelopen tijd voorgeschoteld krijgen. “Het allerbelangrijkste op dit moment is het team, het collectief. Wie wil daar in mee, die gaat mee. Wie niet mee wil, jammer maar helaas. Het gaat om TOP Oss.”

Telstar
Eerder dit seizoen werd gelijkgespeeld tegen Telstar in het Frans Heesen Stadion. Maar de kansen waren in het voordeel van TOP Oss. Toch is er geen enkele reden om makkelijk te denken over de tegenstander, die momenteel de negende plek van de competitie bezet. “Ik vind Telstar gewoon een prima ploeg. Ze spelen anders dan dat AZ speelt, zij spelen ook 3-5-2, zoals wij spelen. Ik ga er vanuit dat dit een meer gelijkwaardige wedstrijd gaat worden, maar makkelijk wordt het zeker niet”, vertelt Klaas Wels. “We hopen effectiever om te kunnen gaan met de kansen die we creëren. We moeten de goede lijn doortrekken en resultaten halen. Als het kan met mooi voetbal, als dat niet kan, dan zakelijk.”

Blessures
Giovanni Büttner viel in de wedstrijd tegen AZ uit, met een spierblessure. De precieze ernst van deze blessure is nog niet duidelijk, maar de wedstrijd tegen Telstar komt voor hem te vroeg. Ook Gianni Tiebosch is nog niet fit genoeg, maar verder zijn de mannen van Wels goed door het drukke programma heen gekomen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...