Home > “De jongens weten zich elke keer weer op te laden en dan zie je dat er muziek in het team zit”
NIEUWS
“De jongens weten zich elke keer weer op te laden en dan zie je dat er muziek in het team zit”
17 december 2021

Vorige week sleepte Bob Peeters met zijn ploeg in de slotfase een punt uit het vuur. In de wedstrijd tegen Jong Ajax werd er goed voetbal op de mat gelegd wat leidt tot zelfvertrouwen. VVV Venlo is vanavond de laatste tegenstander van het jaar 2021. Sluiten de Ossenaren het jaar op een goede manier af?

De afgelopen wedstrijden hebben we heel goed voetbal gespeeld! Zonde dat de jongens zichzelf daar niet voor belonen.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong Ajax

Afgelopen week pakte de Ossenaren een terecht punt tegen Jong Ajax. Na het goede vertoonde voetbal was de goal van Kay Tejan in de slotfase dan ook verdiend te noemen. “Het eerste kwartier ging misschien iets te snel, maar daarna hebben we het goed opgepakt. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en minimaal de wedstrijd in evenwicht gebracht. Uiteindelijk hebben we een verdiend punt gepakt.”

Positiviteit

Na het goede spel sluipt er weer veel positiviteit in de ploeg. “We hebben tegen MVV, Helmond Sport en Jong Ajax de drie punten laten liggen. Dat is zonde dat we nog steeds niet beloond zijn voor ons goede spel. De energie die er heerst in het team is altijd goed, want we hebben verschillende klappen te verwerken gehad maar iedereen gaat er iedere dag met de volle 100% voor.”

VVV Venlo

Het is de tweede keer dat Bob Peeters met zijn ploeg VVV Venlo treft in de competitie. Eerder dit seizoen werd er in de slotseconde gewonnen door een goal van Stephen Buyl. “Er staan toch wel wat andere spelers binnen de lijnen vergeleken met de eerste wedstrijd. Mede door de degradatie is VVV Venlo een moeilijk in te schatten team. De club is een beetje zoekende op dit moment, maar het blijft een team dat veel kwaliteit in huis heeft.”

Keuken Kampioen Divisie

Het is dit seizoen wel gebleken dat de Keuken Kampioen Divisie dicht bij elkaar ligt. Voor vanavond staat er dan ook weer een spannende wedstrijd op de planning. “Het is een hele spannende competitie en iedereen kan van elkaar winnen. Dat maakt de competitie ook zo leuk, want iedere wedstrijd is weer een uitdaging waarin je de volle 100% moet geven voor de overwinning.”

Complimenten

Het is al een tijd geleden dat de ploeg van Bob Peeters heeft gewonnen. Ondanks de vele complimenten over het spel wil het maar niet lukken. “Als je als neutrale toeschouwer naar TOP Oss kijkt zie je een team dat goed voetbal speelt. We moeten ons niet te veel op het resultaat focussen, maar juist op de positieve dingen en als we dat doen komen de punten vanzelf.”

Het team toont de laatste weken veerkracht door steeds te herstellen van de harde klappen die de ploeg krijgt. “Als je ziet hoe we tegen MVV in de laatste minuut een onnodige gelijkmaker tegen krijgen en dan die week erna weer goed voetbal spelen tegen Jong Ajax, dan laat dat wel zien wat voor een ploeg we hebben. De jongens wisten zich toen weer op te laden voor het duel met veel drive en energie, dan zie je dat er muziek in dit team zit.

Frisse energie

In de ploeg van Bob Peeters zitten zowel ervaren als onervaren spelers. Denk bijvoorbeeld aan Jearl Margaritha, Sekou Sylla, Kay Tejan en Ilounga Pata. “Deze jongens zijn sinds de zomer bij de club en je ziet ze elke dag beter worden. Gaan ze fouten maken? Natuurlijk, maar dat hoort er ook bij en daar leren deze jongens alleen maar van. Ze hebben ervaring nodig en dat ga je krijgen door minuten te maken. De kleine fouten proberen we te analyseren en eruit te halen. De energie en drive die ze brengen trekt het hele team zich aan op en daar kunnen we op termijn de vruchten van plukken.”

Bijvoorbeeld Ilounga Pata en Sekou Sylla wisten zich goed te herstellen van een fout die ze eerder maakte. “Je ziet ook dat ze zich ontwikkelen en steeds beter worden, dat zorgt ervoor dat de energie in het team blijft. Ook jongens die lang niet gespeeld hebben, zoals bijvoorbeeld Dean Guezen, die komen dan ook in het elftal en brengen een frisse energie. Die frisse energie houdt de ploeg scherp en zorgt voor veel concurrentie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er binnenkort goede resultaten gaan komen.”

Laat de zon maar schijnen!

Het is alweer de laatste wedstrijd van 2021. Tegen VVV Venlo hopen de Ossenaren het jaar op een mooie manier af te sluiten. “We zijn op de goede weg om weer eens de drie punten te pakken die we verdienen. Ik zeg altijd dat er na regen zonneschijn komt. We hebben de laatste weken al genoeg regen gehad, dus het is tijd voor de zon.” Bob Peeters sloot daarna af met de woorden. “En graag een hele lange zon!”

Blessures

Eén speler zal het laatste duel van 2021 moeten missen. Stephen Buyl, die op de weg terug is, zal het duel met VVV Venlo aan zich voorbij laten gaan.

Het is alweer de laatste wedstrijd van het jaar. “Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022!”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...