Home > DE GRAAFSCHAP VERSLAAT STRIJDEND TOP OSS
NIEUWS
DE GRAAFSCHAP VERSLAAT STRIJDEND TOP OSS
30 januari 2021

In haar prachtige stadion wist De Graafschap, op een matig en hobbelig veld, ternauwernood maar verdiend TOP Oss met 2-1 te verslaan. In onze thuiswedstrijd tegen De Graafschap verloren wij wat schlemielig en onverdiend, daar was nu geen sprake van. De Graafschap haalde een veel hoger niveau. Wij bleven al strijdend in de wedstrijd en mochten ondanks de nederlaag met het hoofd omhoog de thuisreis aanvaarden.

Philippe Rommens in actie.

Foto’s: Bert van Berkum

KLASSE VERSCHIL MET WEINIG KANSEN

De eerste 20 minuten waren volledig voor de thuisploeg. Op basis van fysiek maar toch ook voetballend vermogen werden wij volledig teruggedrukt en konden wij de aanval niet zoeken. We werden gedwongen tot tegenhouden! Dat leidde tot een grote kans waarbij Lieftink van dichtbij het doel niet vond. Ondanks dat verdere kansen uitbleven was de voorsprong uit een werkelijk schitterende omhaal van de man uit Heesch Joey Konings absoluut niet onverdiend. Na deze treffer kwamen wij beter in de wedstrijd en wisten wij de tegenstander ook verder van ons doel vandaan te houden. Echter, in aanvallend opzicht waren we te machteloos. Het was dan ook enigszins opvallend dat werkelijk onze enige kans in de eerste helft ook direct de beste kans voor beide ploegen in deze gehele eerste helft was. Bij een prachtig uitgespeelde aanval over Kaak en Remans was het Sanchez die vanuit zijn rechtsbackpositie voor het doel opdook. Zijn inzet werd met het nodige geluk en met kunde door doelman Jodi de Boer gepareerd. Aan een onderhoudende eerste helft met een zeer hoge intensiteit kwam met een verdiende 1-0 voorsprong voor De Graafschap op deze wijze een einde.

MEER INITIATIEF

TOP Oss kwam aanmerkelijk beter uit de startblokken dan de thuisploeg. In de eerste 6 minuten leidde dat weliswaar slechts tot een schot van Philippe Rommens maar de spelverhouding was anders. Wij waren voor het eerst in het duel de bovenliggende partij. Het was dan ook frustrerend dat de gastheren van een fout op ons middenveld onmiddellijk zeer effectief gebruik maakten en in de omschakeling direct de 2-0 maakten. Een bal die ook nog eens bijzonder gelukkig in het doel verdween daar waar de kans redelijk leek te zijn verkleind. Na deze uitbreiding van de voorsprong ontspon zich lange tijd een duel waarbij De Graafschap bedoeld of onbedoeld het initiatief meer aan ons liet maar een aansluitingstreffer van ons niet in de maak leek. Sterker nog, De Graafschap kreeg de enige grote kans via Verbeek. Hij schoot over van dichtbij.  Beide ploegen haalden niet meer het niveau van eerder in de wedstrijd. Het is zonder meer een compliment waard dat we in de eindfase dat beeld toch weer ten positieve wisten te wijzigen. Ook toen bleek weer dat onze selectie tot veel in staat is en ook een absolute topper in onze competitie, met misschien wel de allerbeste selectie, het vuur zeer na aan de schenen wist te leggen. Onder aanvoering van de uitblinkende Jan Lammers en Rick Stuy van den Herik stoomden onze backs Sanchez en Roosken geestdriftig op. De gebroeders Rommens pakten de overhand en onze slimme en effectieve spits Mart Remans was er als de kippen bij om een fout van de doelman af te straffen. Dit na een goede voorzet van invaller Lars Hutten. Ook Leidsman was inmiddels in de ploeg gekomen en het werd enorm billen knijpen voor de ambitieuze Doetinchemmers. In die eindfase waren we twee keer zeer dicht bij een gelijkmaker. Het was daarbij bepaald niet aan onkunde maar echt aan een gebrek aan geluk te danken dat de bal niet nog een keer in het Doetinchemse doel terechtkwam. In de blessuretijd wist Seuntjens vanuit een spaarzame counter de paal nog te raken. Ondanks de verdiende nederlaag toch wel genoten van een zeer strijdbaar TOP Oss. Helaas zijn we na een sterke fase nu in een slechte fase terechtgekomen qua resultaat. Het seizoen is nog lang er is nog veel te winnen. Laten we hopen op een voortzetting van de goede zaken en gaan voor een nieuwe serie. Absoluut mogelijk indien we met veel vertrouwen in elkaar blijven geloven. Kom aan TOP Oss!

Volgende wedstrijd is vrijdag 5 februari thuis tegen Jong AZ om 18.45 uur.

De 1-0 voor De Graafschap.