Home > De club > Stadion

HET STADION

Het Frans Heesen Stadion – bijgenaamd het Osse Kuipje – heeft 4.561 stoelen. Verdeeld over vier vakken. Op de hoofdtribune kunnen 1.687 mensen plaatsnemen. Aan de overzijde 1.144 en op vak C 1.309. In het bezoekersvak kunnen we 450 gasten verwelkomen.

Tribune vernoemd naar Raymond Koopman

Clubicoon Raymond Koopman neemt in 2001 na tien seizoenen en 314 wedstrijden – destijds een record – afscheid van TOP Oss. De goalie wordt na zijn afscheidsduel op de schouders genomen door supporters en hij krijgt wat-ie verdient: vak C wordt omgedoopt tot het Raymond Koopman-vak.

TOP Oss stadion

 

Historie

Henk de Bruijn heeft in 1994 grootse plannen met TOP. De voorzitter maakt zich sterk voor een nieuw stadion dat plek moet bieden aan 4.700 toeschouwers. En het lukt hem. Twee jaar later start bouwbedrijf Gebroeders van der Heijden onder aanvoering van bouwpaus Emiel van Donzel aan fase één: de A-tribune.

In 1999 begint de tweede fase, waarna de B- en de C-tribune in 2000 worden goedgekeurd door de KNVB en de UEFA.

Frans Heesen

Tien jaar later krijgt sponsor Frans Heesen een prachtig eerbetoon. Het stadion wordt naar hem vernoemd. Heesen is een clubman in hart en nieren en ondersteunt de club al heel wat jaren.

Talentencampus

In 2016 ondergaat het stadion en haar omgeving met de komst van Talentencampus Oss een complete metamorfose. We worden sindsdien omsingeld door scholen en bedrijven én alles onder en voor de A-tribune is aangepakt. Tegenwoordig hebben we moderne kleedkamers, meer kantoorruimte, spreekkamers en een vernieuwd spelershome. Na de verbouwing ontvangen we sponsors op de tweede etage in de CSE Lounge – met uitkijk over het veld – geflankeerd door skyboxen aan weerszijden.