Home > De bekercampagne van TOP Oss begint in Almere!
NIEUWS
De bekercampagne van TOP Oss begint in Almere!
17 oktober 2022

Het toernooi om de KNVB beker begint! TOP Oss reist af naar het Yanmar Stadion om de strijd aan te gaan met Almere City. Eerder dit seizoen kregen de Ossenaren daar een stevige nederlaag te verwerken. Voor coach Kristof Aelbrecht juist een reden de kans op revanche met beide handen aan te grijpen: “Elke wedstrijd is weer een nieuwe kans om te laten zien dat je groeit.”

Lorenzo Piqué heeft wat vragen voor de arbitrage in de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven

Ilounga Pata bikkelt tussen twee tegenstanders door in het laatste thuisduel met Almere

TOP Oss had eerder dit seizoen een zware dobber aan de wedstrijd in Almere. De 3-0 uitslag die de Ossenaren er om de oren kregen, gaf echter wel een vertekend beeld van dat duel. In de openingsfase waren beide ploegen in evenwicht, maar dat werd verstoord toen Faïz Mattoir plotsklaps opstoomde over de rechterflank om de 1-0 binnen te schieten. Een kopbal van Rick Stuy van den Herik op aangeven van Dean van der Sluys zorgde bijna voor de gelijkmaker, maar kort nadat hun ploeg definitief het overwicht leek te gaan claimen, rolde de bal juist het andere doel in. “We zijn vaker in de zestien meter geweest, alleen zonder echt grote kansen te creëren”, herinnert coach Kristof Aelbrecht zich nog. De oude voetbalwet die wil dat als je zelf niet scoort, je tegenstander dat doet, werd daarmee bevestigd. Met de 2-0 was de wedstrijd een heel eind gelopen; de uiteindelijke 3-0 strooide enkel nog wat zout in de wonden. 

Sportieve revanche
Tijd voor revanche dus! En die kans biedt het bekertoernooi. Dat TOP in 2018 voor het laatst won van Almere City, betekent niet veel voor de hoofdtrainer. “Statistieken zeggen niet altijd alles”, merkt hij koeltjes op. “Als je kijkt naar onze laatste twee wedstrijden, wijzen de statistieken daarvan ook in ons voordeel. Op die ene, belangrijkste statistiek na: het aantal doelpunten.” In dat laatste hoopt hij gedurende de eerste ronde van het bekertoernooi verandering te brengen. “Net als dat de competitie belangrijk is, is de beker dat ook. Het is elke keer weer een nieuwe kans om jezelf te laten zien. Als individu, maar ook als team. Je wilt laten zien dat je groeit, dus deze wedstrijd nemen wij heel erg serieus.”

Brede selectie
Almere beschikt volgens Aelbrecht over een behoorlijk brede selectie. Welke basiself zij opstellen in het bekerduel kan dus wel eens verrassend uitpakken, zo verwacht. Zelf peinst hij er echter niet over spelers te sparen: “Wij gaan het in elk geval doen met degenen waarvan wij denken het beste resultaat te kunnen halen.” Over het uithoudingsvermogen van zijn ploeg maakt hij zich evenmin zorgen. Dat de meest recente speelronde in de competitie pas enkele dagen geleden is, mag geen euvel zijn. “Die kunnen dat fysiek aan”, zegt hij zonder een spoor van twijfel over zijn spelers. Aan de trainer dus, om ervoor te zorgen dat dat strategisch ook het geval is. “Dat is de verantwoordelijkheid die ik pak”, antwoordt hij overtuigd. “En we gaan er volledig voor om ook na de winter door te bekeren.”

KNVB Beker | Foto: KNVB Media

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...