Home > Damien Perquis houdt van het gemoedelijke Brabant
NIEUWS
Damien Perquis houdt van het gemoedelijke Brabant
25 oktober 2019

Samen met zijn vrouw Lucie en zijn kinderen Ruben (6 jaar) en Fleur (4) woonde Damien Perquis tot deze zomer in Viller-Pol. Een klein Frans dorpje met nog geen 1.300 inwoners onder de rook van België. Zo’n 15 kilometer van Valenciennes vandaan, waar hij in vier seizoenen 139 duels in de Ligue 2 speelde.

Sinds augustus is alles anders voor huize Perquis. Damien verdedigt nu de clubkleuren en TOP Oss en het gezin woont in Lith. “Dat bevalt ons erg goed”, vertelt de keeper in het Engels. “We hebben een simpel en rustig leven en de mensen zijn vriendelijk. Het is vergelijkbaar met de mentaliteit in Noord-Frankrijk, waar het volk bekend staat om haar gemoedelijkheid.”

“We moeten beter kunnen, maar hebben voor het vertrouwen een zege nodig.”

Ontdekkingen
Het is een mooi avontuur voor de doelman en zijn familie. Bang voor heimwee bij zijn vrouw of kinderen is Damien niet. De vier hebben het naar de zin én er is altijd nog een gemakkelijke escape. “We kunnen in het weekend op en neer naar Viller-Pol, want dat is slechts zo’n 260 km hier vandaan. Ja, dat is ongeveer net zo ver als Leeuwarden, maar daar wil ik het niet over hebben.”

Ze gaan niet vaak terug hun thuisdorp, hooguit eens per maand. Het is immers veel te leuk in Brabant. “We komen hier om het land te ontdekken en dat bevalt goed. In het weekend gaan we graag naar een restaurant in de stad. Er zijn genoeg leuke plekjes, maar de Franse keuken is beter”, drukt de goalie met een serieuze glimlach een punt.

Verlangen naar een zege
Elke doordeweekse ochtend brengt Damien zijn kinderen al vroeg naar basisschool Sterrebos. Zij worden geholpen door de vriendelijke onderwijzers én Google Translate. Daarna gaat hij zelf aan de bak om met zijn teamgenoten hard te trainen. “Dat is het enige wat we kunnen doen om de volgende wedstrijd te winnen. Tegen Telstar hebben we twee punten verloren en bij Cambuur zijn we afgegaan. Ook ik kan met vijf tegengoals alles behalve tevreden zijn.”

De keeper heeft er vertrouwen in dat er een kentering komt. “Als ik naar de staf en de selectie kijk, ben ik verrast dat we op de 19e plek staan. We moeten beter kunnen, maar hebben voor het vertrouwen een zege nodig.”

Allez Damien!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Vandaag is het weer tijd voor een Brabantse derby. Het Willem II van trainer Kevin Hofland komt op bezoek in Oss. De wedstrijd zal om 21.00 uur worden afgetrapt in het Frans Heesen...