Home > “Content met de lijn die we hebben ingezet”
NIEUWS
“Content met de lijn die we hebben ingezet”
19 december 2020

Na een reeks van vijf ongeslagen spelen, staat het laatste duel voor de winterstop op de planning. Klaas Wels reist met zijn selectie af naar Nijmegen, om het op te nemen tegen N.E.C. Dit is zeker niet de minste tegenstander, de Nijmegenaren bezetten namelijk de vijfde plek op de ranglijst.

Afgelopen maandag speelde TOP Oss nog een wedstrijd, dat was tegen de beloften van FC Utrecht. De wedstrijd werd door de ploeg van Wels met 0-1 gewonnen! Dit was de derde driepunter op rij en dat geeft een goed gevoel. “Het wordt wel eens onderschat, maar we speelden twee wedstrijden in vier dagen. Dan is het fijn dat je resultaat weet te halen!”, aldus Klaas Wels.

De verdediging van TOP Oss staat als een huis!

Foto’s: Proshots

Utrecht
Er werd zoals gezegd met één doelpunt verschil gewonnen in Utrecht. Dennis van der Heijden benutte een penalty. Echter weet de oefenmeester dat de wedstrijd eerder in het slot gegooid had kunnen worden: “Met een marge van één doelpunt verschil blijft het tegen elke ploeg in de Keuken Kampioen Divisie spannend, ondanks het feit dat de tegenstander met tien man speelde.” Kansen afmaken is dus iets wat beter had gekund afgelopen maandag. Toch werden de drie punten mee naar huis genomen en daar is Wels tevreden mee: “Complimenten aan de jongens. We hebben al vaker geconstateerd dat we heel behoorlijk voetbal spelen. Drie wedstrijden gespeeld, negen punten. Voor die wedstrijden hebben we tegen twee hele goede tegenstanders gelijk gespeeld. Het voelt als een bevestiging van wat we al wisten en zagen.” Buiten een aantal ervaren krachten, heeft Wels veel jongelingen tot zijn beschiking.  Des te knapper vindt hij het van zijn ploeg, hoe uitstekend zij het doen!

Winterstop
Voor de ploeg van Wels is het vooral belangrijk om met een goed gevoel naar Nijmegen af te reizen. Daar heeft hij zijn ploeg op de best mogelijke manier voor proberen voor te bereiden: “Woensdag zijn we weer opgestart met trainen, het is dan zaak om vooral in het hoofd fris en scherp te zijn. We hebben in die zin rustig getraind, maar eisen altijd kwaliteit en het maximale.” Wels gaat er vanuit dat zijn spelers fris zijn, vooral in het hoofd. Zo kunnen ze met goede moed op naar Nijmegen, om een mooie prestatie neer te zetten!

NEC
NEC is snel in het seizoen gaan voetballen in een vaste formatie. Klaas Wels schat deze ploeg dus in als een wat vastere en constantere ploeg dan zijn eigen. Maar natuurlijk zijn er altijd kansen voor TOP. Zo analyseert hij: “NEC is een ploeg die graag de bal wil hebben en georganiseerd druk zet.” Daarmee verwacht Wels een minder open wedstrijd dan de afgelopen paar duels. “Het is aan ons om daar onderuit te spelen. We moeten de ruimtes tussen de linies in weten te vinden. We denken dat we fysiek, mentaal en tactisch goed voorbereid zijn op deze tegenstander en zeker in staat zijn resultaat te halen!”

Blessures en schorsingen
Nadat Dennis van der Heijden in het duel tegen Jong FC Utrecht een gele kaart kreeg, is hij geschorst voor de volgende. Hij zal er dus helaas niet bij zijn tegen NEC. Daarnaast hebben we een rijtje geblesseerden te melden: Philippe Rommens, Olivier Rommens, Mart Remans, Grad Damen, Giovanni Büttner en Lion Kaak.

 

 

Op naar de laatste van 2020!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Roshon van Eijma vs Lionel Messi?!

Roshon van Eijma vs Lionel Messi?!

De nieuwste aflevering van Klein Maar Dapper, de podcast met het wekelijkse nieuws over TOP Oss is nu te beluisteren! Abonneer je via Apple Podcasts of Spotify en hoor nieuwe afleveringen...