Home > “Complimenten voor hoe de jongens zichzelf hebben terug geknokt”
NIEUWS

“Complimenten voor hoe de jongens zichzelf hebben terug geknokt”

14 december 2020

In twee dagen tijd heeft Klaas Wels zijn ploeg klaar moeten stomen voor het volgende competitieduel. Afgelopen vrijdag werd er in eigen huis gewonnen van Jong PSV met 3-2. Vandaag reist de selectie van TOP Oss naar het hart van Nederland, waar Jong FC Utrecht klaarstaat om het tegen hen op te nemen.

“Het is fijn dat we nog twee wedstrijden hebben tot de winterstop. We zitten in een prima fase en zullen door deze twee duels volle bak geconcentreerd moeten blijven.” De oefenmeester is content met de performance en ontwikkeling van zijn ploeg op dit moment.

Kyvon Leidsman, Rick Stuy van den Herik en Lion Kaak waren de doelpuntenmakers van afgelopen vrijdag.

Foto’s: Bert van Berkum

Winst tegen Jong PSV
Wie de eerste dertig minuten van het duel van afgelopen vrijdag heeft gezien, zag een matig TOP Oss. Althans, dat zijn de woorden van de hoofdcoach. Zijn ploeg heeft dit mindere spel om weten te buigen en was uiteindelijk Jong PSV de baas. Wels: “We waren aan de bal niet geconcentreerd en zelfs slordig. Maar in de rust heb ik de jongens kunnen complimenteren voor de manier waarop ze zichzelf hebben terug geknokt.” In de 32e minuut maakte de net gecontracteerde Leidsman de gelijkmaker. Meteen uit de kleedkamer kon er weer gejuicht worden: 2-1. “Zeker op het moment dat je niet in de wedstrijd zit, moet je het spel zo snel mogelijk verplaatsen naar de helft van de tegenstander. Dat hebben we goed gedaan. Hoe slecht we aan de eerste 25 minuten begonnen, zo goed begonnen we aan de tweede helft.”, aldus Wels.

Beloften van FC Utrecht
Voor Klaas Wels en zijn staf was het zaak om Jong FC Utrecht te analyseren en kon daarbij wat oude aantekeningen erbij pakken. Het duel werd eerder afgelast wegens coronaperikelen. “Op bepaalde posities is er het een en ander veranderd. Maar Jong FC Utrecht is een van de jong-ploegen die redelijk in een vaste formatie speelt.” Een belofte team is natuurlijk vaak afhankelijk van de wedstrijden van de hoofdmacht, maar Wels en zijn mannen zijn voorbereid: “Het kan natuurlijk zijn dat er op een positie iets gewisseld wordt, maar we kennen van iedereen de kwaliteiten en hebben ons goed voorbereid met videobeelden.” Wels spreekt van de Utrechtenaren als een ploeg die redelijk uitgebalanceerd is: “Ze zijn wat degelijker als bijvoorbeeld Jong PSV, maar ze hebben zeker op elke linie wel kwaliteit. We doen ze tekort als we alleen Hilterman benoemen, maar dat is op dit moment natuurlijk wel de blikvanger bij Jong FC Utrecht.”

Blessures
“Omdat een ploeg goed draait wil niet zeggen dat je altijd met dezelfde mensen speelt. Maar de principes en grote lijnen zullen niet heel anders zijn”, vertelt Klaas Wels. Eén wijziging zal in ieder geval noodgedwongen doorgevoerd moeten worden: Giovanni Büttner viel tijdens het duel tegen Jong PSV geblesseerd uit. Hij zal er nog niet bij zijn. Ook Olivier Rommens haakte in de tussentijdse trainingen af wegens blessureleed. Mart Remans, Grad Damen, Sjoerd Overgoor en Philippe Rommens staan tevens op het lijstje van blessures.

Nog twee wedstrijden te gaan, KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...