Home > Clubman Lorenzo Piqué
NIEUWS

Clubman Lorenzo Piqué

13 september 2019

Het is een kwestie van tijd dat Berry Arends, Dennis Janssen, Wilko de Vogt, Marcel van der Sloot en Dirk Schoofs worden achterhaald door Lorenzo Piqué. Het vijftal speelde respectievelijk 202, 204, 209, 214 en 229 wedstrijden in het shirt van TOP Oss en Piqué staat sinds afgelopen zondag op 200.

De verdediger zal dus binnen afzienbare tijd klimmen op de ranglijst van spelers met de meeste duels in het rood-wit. Nog even en hij hoeft alleen nog maar recordhouder Raymond Koopman (314 wedstrijden) voor zich te dulden. Piqué is geliefd bij het publiek. Terecht, hij is een clubman.

De verdediger in zijn eerste seizoen in Oss. Mét lange dreadlocks.

Slot op de deur
De pas 28-jarige Rotterdammer wordt gevreesd door spitsen uit de Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft krachtige bovenbenen van zo’n 10 kilo per stuk en is één bonk spier. In zijn jonge jaren, met lange dreadlocks, was-ie nog wel eens wat wild. Met een boel kaarten en pingels als gevolg. Later werden zijn tackles stukken nauwkeuriger, maar ze bleven even indrukwekkend. Smerig waren ze nooit en dat zullen ze ook nooit zijn.

Crosspass
In acht seizoenen scoorde Piqué drie keer voor TOP. Twee treffers maakte hij in het seizoen 2013/2014 en eentje een jaar later. Excelsior, FC Emmen en Almere City waren de opponenten. De verdediger zal misschien niet herinnerd worden om de vele kopgoals – hij blijft zelfs achterop bij corners -, maar wel om z’n befaamde pass ‘over de hele’. Bijna blind zwiept hij vanuit zijn rechterheup de bal van rechtsachter naar linksvoor. Ploeggenoten weten het.

Fijne vent
Piqué is een beer in de duels, buiten de lijnen is hij dat allerminst. Hij is rustig, vriendelijk en sociaal. Vader van twee, Surinamer, muzikaal en Christen. Gewoon, een goeie gast. Lorenzo, we hopen dat je nog vele jaren op en neer van Rotterdam naar Oss rijdt.

Oh, en Raymond: beware.

Topper!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Racisme? Dan voetballen we niet!

Het Nederlands betaald voetbal komt met een gezamenlijk statement tegen racisme. Met de boodschap "Racisme? Dan voetballen we niet!" laten clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en...

TOP in Town: in actie voor De Voedselbank

Maatschappelijk hoofdsponsor Hendriks Bouw en Ontwikkeling en TOP Oss zijn een samenwerking gestart met De Voedselbank Oss en omgeving. Dit is één van de initiatieven vanuit het project...