Home > Clubhistorie is geschreven door Rick Stuy van den Herik en Lorenzo Piqué!
NIEUWSTOPIC
Clubhistorie is geschreven door Rick Stuy van den Herik en Lorenzo Piqué!
9 maart 2023
Rick Stuy van den Herik en Lorenzo Piqué hebben clubhistorie geschreven door het meeste wedstrijden aller tijden in het rood en wit der Ossenaren achter hun naam te zetten!

Ruim twintig jaar bleef het record van Raymond Koopman onaangetast. De keeper mag zich met recht clubicoon noemen. Tien jaar lang was hij eerste doelman van de Ossenaren, waarin het “Koopman-in-Oranje” gezang bij elke fraaie redding van de staantribunes klonk. Het vak achter de goal draagt inmiddels al jaren zijn naam, zijn portret siert de C-tribune en in het trapgat naar de bovenzijde van de hoofdtribune prijkt trots het record: 314 wedstrijden voor TOP Oss.

Alleen dat record, is dit seizoen door maar liefst twee spelers in één seizoen gebroken. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik bereikte zijn 315e wedstrijd voor TOP al een aantal speelrondes terug, en Lorenzo Piqué bereikte thuis tegen Eindhoven eveneens die magische grens. De status van clubicoon hadden beide veteranen al ruimschoots bereikt, en die van recordhouder nu dus ook.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt dat uiteraard gevierd. Want zo’n prachtig stuk clubhistorie mag niet onopgemerkt blijven. Rick en Lorenzo, bedankt!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?