Home > Cihat Çelik is weer thuis
NIEUWS

Cihat Çelik is weer thuis

29 augustus 2019

In Turkije was het voetbal voor en voetbal na voor Cihat Çelik. Zijn ploeggenoten waren zowat de enigen die hij zag en voor uitwedstrijden waren ze vaak twee of drie dagen onderweg. Van het vliegveld naar het hotel, de wedstrijd spelen en weer terug. Sinds zijn terugkeer in Oss zien Çeliks weken er compleet anders uit. Ook al kijkt de middenvelder terug op een mooie tijd in Turkije, zijn leventje hier bevalt beter.

“Mijn leven is meer compleet dankzij alle sociale contacten die ik hier heb.”

Good to be back
“Het voelt goed om terug te zijn. In de buurt van familie en vrienden en de club is dichtbij huis”, vertelt Çelik. “Ik ben teruggekeerd in een veilige en een vertrouwde omgeving. Hier voel ik veel waardering van de mensen binnen de club én de stad.” De 23-jarige Ossenaar genoot van het applaus na zijn wissel tijdens TOP Oss – Jong Ajax en wordt soms aangesproken op straat. Men is blij dat hij hier is. “En dat gevoel is wederzijds. Mijn leven is meer compleet dankzij alle sociale contacten die ik hier heb.”

Anderhalve maand geleden vlogen Çelik en zijn vrouw, die nog op zoek is naar een baan als Engels lerares, naar Nederland en inmiddels zijn ze aardig gesetteld. Ze staan weer ingeschreven bij de gemeente Oss en ze hebben een leuk appartement gevonden. Ook de meubels zijn deze week binnen gekomen en in elkaar gezet. “Het was even hectisch, maar bijna alles is dus geregeld. Ik kan me weer volledig op het voetbal richten.”

Speciale band
Van zijn terugkeer binnen de lijnen had hij waarschijnlijk alleen durven dromen. Tijdens de seizoensopening won TOP met 2-1 van Jong Ajax en maakte Çelik het eerste doelpunt. Dat vierde hij met Klaas Wels. “Dat was pure emotie. Ik had dit van tevoren niet bedacht. Er kwamen allerlei emoties van de afgelopen twee jaar los en met Klaas heb ik eens speciale band. Mede dankzij hem heb ik de transfer naar het buitenland kunnen maken. Én hij is de trainer die me nu het volste vertrouwen geeft.”

Çelik is een serieuze gast. Hij neemt op natuurlijke wijze zijn verantwoordelijkheid en hij wil samen met ervaren ploeggenoten eraan bijdragen dat TOP na twee mindere duels weer gaat draaien. “Ik probeer mijn motivatie op de rest over te brengen en benader hen op een positieve manier”, beschrijft-ie zijn rol. “We moeten in elk geval geen paniekerige omgeving creëren. Dit elftal heeft zat kwaliteiten. Ik geloof in deze groep.”

Dit was een fraaie rentree. Op naar meer mooie momenten Cihat!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...