Home > Cas Peters: Vindt plezier terug in het voetballen
NIEUWS
Cas Peters: Vindt plezier terug in het voetballen
28 november 2019

Begin dit seizoen werd Cas Peters naar Oss gehaald om een contract voor twee jaar te ondertekenen. Met deze stap laat hij FC Volendam achter zich en begint hij aan een nieuw avontuur. Echter kent Peters een valse start wegens blessureleed. Momenteel is hij op de weg terug en is hij tegen MVV zelfs weer in de basis gestart.

Door: Lotte van den Eertwegh

‘Een goaltjesdief’, zo omschrijft Cas Peters zichzelf. “Ik speel het liefst hangend op links, dat is een vrije rol en in de zestien liggen mijn kwaliteiten.” Binnen het team is de aanvaller een persoon die het met iedereen wel kan vinden, altijd blij en vrolijk.

Samen juichen met kameraad Lion Kaak, na de treffer tegen Jong AZ

Valse start

Cas Peters vertelt openhartig over zijn keuze om bij TOP Oss te komen voetballen. “Bij FC Volendam was ik het plezier in voetbal kwijt. Ik was toe aan iets nieuws.” Bij TOP Oss voelde het meteen goed voor Peters, dat Lion Kaak ook actief was bij de rood-witten was tevens een pluspunt. “Lion en ik kennen elkaar nog goed van onze tijd bij de Eagles en ook bij De Graafschap hebben we samen gespeeld. Hij is een goede vriend van me. Ook Sjoerd Overgoor kende ik al.” Echter heeft Peters niet de start kunnen maken zoals hij voor ogen had. Na langdurig last te hebben gehad tijdens het lopen, werd bij TOP Oss uiteindelijk de vinger op de zere plek gelegd. Zeven weken rust was het gevolg voor de aanvaller. “Ik ben blij dat alles nu bijna is opgelost. Ik merk dat ik alweer een stuk makkelijker beweeg en sneller ben als voorheen. Hopelijk kom ik snel weer op mijn oude niveau te komen.”

 

Vertrouwen

De resultaten van de afgelopen periode vallen helaas tegen. Ook Cas Peters windt daar geen doekjes om, maar houdt de moed erin. “Wij als team hebben er zeker nog vertrouwen in! Als spits hoop ik natuurlijk belangrijke goals te kunnen maken om het team te helpen. Daarom ben ik ook extra gebrand om weer op mijn oude niveau terug te komen.” Volgens de aanvaller zijn drie punten natuurlijk hard nodig. Niet alleen omdat deze voor de positie op de ranglijst belangrijk zijn, maar ook om ‘in het koppie’ te krijgen dat het daadwerkelijk kan. “Voetbal is denk ik voor een heel groot deel mentaal. De wil om te winnen is er altijd, maar als het niet gebeurt moet je wel het vertrouwen kunnen houden. Ik vertrouw er zeker nog in”, vertelt hij. Als de punten gaan komen vindt de aanvaller het helemaal fantastisch, maar ook buiten het voetbal zit hij hier helemaal op zijn plek.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...