Home > “Cambuur speelt met een andere intentie”
NIEUWS

“Cambuur speelt met een andere intentie”

1 maart 2019

Vier dagen geleden won TOP Oss, voor de tweede keer op rij, van Jong FC Utrecht. Trainer Klaas Wels kon tevreden zijn over het vele balbezit, de controle in de eerste helft, de strijd na de pauze en natuurlijk de bijgeschreven punten. Dankzij de overwinning blijft TOP aangehaakt bij de subtop en kan het vanavond op negen uit drie komen.

“Wat we van tevoren eigenlijk al wisten, gebeurde ook. Jong FC Utrecht zakte in, hielde ruimtes klein en zetten enkel druk met de diepste spits” blikt de oefenmeester terug. “Hierdoor was het lastig om een weg door de defensie te vinden. We kregen wat mogelijkheden via Husyein, Bryan en Olivier, maar de grootste kansen in de eerste helft waren voor Jong FC Utrecht. Het enige dat ik mijn team kan verwijten, is dat we in de slotfase niet zorgvuldig genoeg waren in de counter. Anders was het al eerder beslist.”

Enzo Stroo keert na hamstringklachten terug bij de wedstrijdselectie.

Brede groep
Voor het eerst dit seizoen had Wels te maken met de afwezigheid van meerdere vaste krachten. Lion Kaak was geschorst – hij is vanavond weer inzetbaar – en achterin ontbraken Rick Stuy van den Herik en Lorenzo Piqué. Laatstgenoemde viel vlak voor aanvang uit, waardoor Dennis Janssen hem koud moest vervangen. “Olivier, Norichio en Dennis hebben hen moeiteloos vervangen. Hennos is centraal komen te spelen en ook hij deed dat goed. Nu blijkt echt de groep kwalitatief, kwantitatief én qua karakter goed in elkaar steekt. Dat is mooi en fijn. Voor de jongens en voor ons.”

Meer ruimte
Na het compact-opererende Jong FC Utrecht verwacht de oefenmeester vanavond een totaal andere tegenstander. Getergd door de resultaten van de laatste weken en met aanvallende intenties. “Daar ben ik blij mee, want dat betekent dat er voor ons ook meer ruimte komt. Cambuur zal niet blind naar voren hollen, maar ze zullen in eigen huis wel het initiatief willen nemen. Zij spelen om te winnen. Wij doen dat ook, dus het kan een leuke pot worden.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...