Home > “Cambuur is écht een goede tegenstander”
NIEUWS

“Cambuur is écht een goede tegenstander”

18 oktober 2019

In de voetbalwereld draait het om resultaat. Alles voor de punten. Tegen Telstar pakte TOP Oss er één. Dat is een resultaat, maar is het voldoende om tevreden terug te kijken op deze pot? “We hebben redelijk tot goed gespeeld”, steekt Klaas Wels van wal. “Ik heb genoeg kansen geteld, maar we hebben onvoldoende rendement behaald. Dat is het enige waar ik teleurgesteld over kan zijn.”

“Ik heb vertrouwen in onze jongens, maar ik denk wel dat het nog beter moet dan vorige week.”

Nummer twee
Dan SC Cambuur. De eerste achtervolger van koploper NAC Breda. De Friezen hebben een bijzonder productieve voorhoede én hebben pas zes tegendoelpunten te verwerken gekregen. Met alle respect voor Telstar, lijkt dit andere koek. Is TOP’s strijdwijze dan ook anders? “Dat gaat de wedstrijd bepalen. Als we onderweg zijn, weten we hoe sterk Cambuur vandaag is. En hoe sterk wij zijn. We zullen in elk geval gegroepeerd verdedigen, want dat is het moeilijkst voor de tegenstander. Natuurlijk willen we net als vorige week met druk vooruit spelen, maar het zal vanavond blijken in welke mate dat kan.”

Vertrouwen
Normaal gesproken heeft Wels het in aanloop naar een duel niet zoveel over de tegenstander. Hij kijkt vooral naar zijn eigen ploeg. Nu maakt ie een kleine uitzondering. “Cambuur heeft een sterke basis én bank. Het is écht een goede tegenstander die het publiek vaak achter zich heeft. Ik ben benieuwd hoe wij daar tegen gewapend zijn. Ik heb vertrouwen in onze jongens, maar ik denk wel dat het nog beter moet dan vorige week.”

Eén blessuregeval
De oefenmeester kan in elk geval een beroep doen op de meeste van zijn spelers. Giovanni Büttner maakt weer deel uit van de selectie en kan bij nood invallen. Alleen Cas Peters ontbreekt vanwege een voetblessure. Het lijkt daardoor logisch dat Pieter Langedijk, Danzell Gravenberch en Damien Perquis – zij begonnen tegen Telstar – opnieuw zullen starten. “Pieter, Danzell en Damien hebben het goed gedaan. Ik ben tevreden over hun optreden.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...