Home > Bravoure én ervaring, dat brengt Giovanni Korte naar Oss!
NIEUWSTOPIC
Bravoure én ervaring, dat brengt Giovanni Korte naar Oss!
21 augustus 2023
Ervaren rechtsbuiten Giovanni Korte maakt de overstap naar TOP Oss. De 30-jarige Hagenees wil de aanval van de Brabanders nog doeltreffender maken, en jonge spelers helpen excelleren. Korte: “Ik heb ook met grotere clubs gesproken, maar dit past.”

In aanloop naar zijn vertrek bij De Graafschap aan het einde van het afgelopen seizoen, sprak Giovanni Korte de overtuiging uit nog altijd van meerwaarde te kunnen zijn bij de grootste clubs in de keukenkampioendivisie. Wie de statistieken en het carrièreverloop van de 30-jarige aanvaller bekijkt, kan hem daar moeilijk ongelijk in geven. Toch kiest hij met volle overtuiging voor twee jaar bij TOP Oss. “Ik heb ook met iets grotere clubs gesproken”, zegt de ervaren buitenspeler, “maar dit past.”

Het rood en wit van het Osse tricot valt hem als gegoten om de schouders, zo blijkt wanneer hij zijn handtekening onder de verbintenis zet. “Een gevoelsmens”, zo omschrijft Korte zichzelf. En het gevoel bij de rol die hij binnen TOP aannemen kan, is goed. “Ik ben van nature een prater in het veld, qua coaching. Het is leuk om jonge jongens te helpen met druk zetten, of het tactische aspect. Daar geniet ik ook van, om daarmee bezig te zijn en het in de wedstrijd te zien en aan te passen.” Het klinkt als muziek in de oren van technisch directeur Linton Posthumus, die een ontwikkelingscultuur in het Frans Heesen Stadion wil vestigen.

Giovanni Korte tekent voor twee jaar in Oss

Bravoure en ervaring
“Giovanni brengt met zijn spel bravoure in de ploeg. Bovendien is hij een speler die met ruim 280 profduels op zijn naam veel ervaring met jonge spelers te delen heeft”, aldus Posthumus. “Niet voor niets is hij zelfs al drie keer gepromoveerd uit de eerste divisie, met drie verschillende clubs.” Dat deed Korte in 2015 met FC Dordrecht, in 2017 met NAC Breda en 2021 als kampioen van de competitie met Cambuur Leeuwarden.

Een bijzonder succesvolle loopbaan in de eerste divisie dus. Maar de sportieve uitdaging die TOP hem daarbovenop bood, was er één die Korte niet naast zich neerleggen kon. “Het contact met de td en de trainer is doorslaggevend geweest. Het plan, het vertrouwen en de mogelijkheid om te helpen jonge spelers beter te maken, hebben mij overgehaald.” De veelzijdige rechtsbuiten is ervan overtuigd in Oss iets moois op te kunnen bouwen. “Als ik echt zo goed ben, moet ik het laten zien”, zegt hij. “En dat ga ik hier doen.”

Welkom in Oss, Giovanni!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...