Home > Brabants onderonsje eindigt in pijnlijk kwartet aan doelpunten
NIEUWSTOPIC
Brabants onderonsje eindigt in pijnlijk kwartet aan doelpunten
22 april 2023
TOP Oss wist in een Brabants onderonsje niet te winnen van Willem II. De Ossenaren kwamen al snel op achterstand en wisten dit niet meer recht te breien. In het Koning Willem II stadion werd uiteindelijk met 4-0 verloren.

Na lang blessureleed zat Joshua Sanches voor het eerst sinds 4 november weer bij de selectie. Hij bleef echter 90 minuten op de bank zitten.
Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor onlangs overleden clubicoon van Willem II Nico van Elderen. Een erg mooi moment, waar je een speld kon horen vallen in het uitverkochte Koning Willem II Stadion.

Vroege treffer
Dit eerbetoon leek de spelers van de thuisploeg een flinke boost te geven. Al na dertig seconden was Willem II gevaarlijk, maar de bal ging voorlangs. Niet veel later was het wel raak. Keeper Jansen kwam uit, maar greep langs de bal, waardoor Kabangu vrij kon binnenschuiven voor open doel. Na een bliksemstart van de Tilburgers kreeg TOP Oss iets meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een schotkansje van Mathieu in de 7de minuut. De bal vloog over het doel van Smits de Kingside in.

Omhaal
Toch zette deze vermakelijke eerste paar minuten niet door in de rest van de eerste helft. Naast opnieuw een schotkansje van Mathieu en twee afgekeurde doelpunten van de thuisploeg was er weinig spannends te beleven. Tenminste zo leek het, want in de 41ste minuut wist Hornkamp uit het niets door middel van een omhaal het net te vinden.

Slordig spel
In de tweede helft kwamen beide ploegen niet zo lekker uit de kleedkamer en werd er slordig spel vertoond. Na 56 minuten voetbal zorgde TOP Oss voor het eerste grote gevaar. Er werden meerdere schoten op het doel van Smits afgevuurd, maar tot een goal kwamen de Ossenaren niet. Even later creëerde de Tilburger ook haar eerste grote kans van de tweede helft. De net ingevallen Michael De Leeuw wist met zijn eerste balcontact de bal in het net te krijgen.

Kwartet
In de 72ste minuut leek TOP Oss iets terug te gaan doen. Tejan liep een op een en ging om de keeper van de Tilburgers heen, maar schoot de bal in het zijnet. Het was al snel weer Willem II dat het initiatief nam en dat resulteerde in een 4-0 voorsprong. Dit keer was het Owusu die aan de Osse verdediging ontsnapte en de bal hard binnenschoot.