Home > Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal
NIEUWS

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

18 september 2020

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en dat was een warm welkom voor Geens.

Bo Geens, geboren in Mechelen (BE), is niet onbekend met het Nederlandse voetbal. Eerder keepte hij al ruim veertig wedstrijden voor MVV. Ook hier kreeg hij het vertrouwen van de trainers en pakte daarmee zijn kans. Geens: “Het Nederlandse spel spreekt mij aan, het is heel open voetbal wat gespeeld wordt. In België is het vooral heel hard vechten. Ik ben een keeper die het liefst meevoetbalt met het team.”

Foto’s: Bert van Berkum

Carrière
Bij TOP Oss komt Bo Geens een oude bekende tegen. Olivier Rommens kent hij nog uit de tijd dat hij bij Lierse in België speelde. Daarnaast is de keeper ook actief geweest bij Lokeren waar hij rond zijn zeventiende jaar zijn eerste profcontract mocht tekenen. “Het was fijn om bij zo’n club te mogen horen, zij speelde toen in de Europa League en wonnen de beker van België. Helaas kwam ik niet door tot het eerste. Toen kwam de stap naar MVV. Daar heb ik het ook erg naar mijn zin gehad.”

Ontvangst
Geens is goed opgevangen in de selectie van TOP Oss. Hij was al eerder in contact geweest met de club, maar dat ging toen helaas niet door. “Ik ben blij dat de deal nu rond is, dat ik meteen vertrouwen krijg geeft mij ook weer een extra boost”, vertelt de Belgische doelman, “Ik moet de spelers nog steeds een beetje leren kennen en zij mij, maar dat heeft ook een beetje tijd nodig. Maar toch vind ik dat het allemaal redelijk vlot verloopt. Ik vind het fijn dat Nederlandse mensen direct zijn, je hoeft er bij mij niet omheen te draaien.”

Geens is geen speler die hard van stapel loopt. “Ik vind dat je altijd ambities moet hebben, maar ik blijf wel reëel. Voor nu hoop ik om veel minuten te maken en punten te pakken met TOP Oss.” Voor zaterdag voorspelt hij een clean sheet: 2-0!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...