Home > “Binnen de ploeg zit het prima met de bereidheid en het geloof”
NIEUWS

“Binnen de ploeg zit het prima met de bereidheid en het geloof”

6 maart 2020

Vanavond reist Klaas Wels en zijn ploeg met het volle vertrouwen af naar Eindhoven, om het op te nemen tegen de plaatselijke FC. Met een prima wedstrijd tegen Jong PSV van twee weken geleden, werd er helaas maar één punt mee naar Oss genomen. Afgelopen vrijdag viel dat wel de goede kant op voor TOP! Er werden drie punten gepakt tegen Jong FC Utrecht en bovendien werd er behoorlijk voetbal op de mat gelegd.

“Ik vond dat we in de eerste helft beter waren dan Jong FC Utrecht. We speelden met druk vooruit en waren met name goed aan de bal. We hadden de overhand”, aldus Klaas Wels. Er klinken positieve tonen als het gaat over de pot tegen de Utrechtenaren. Dat is ook geheel terecht. Echter is de trainer van TOP ook open genoeg om te bekennen dat hij de drie punten niet meer aan had zien komen: “We trekken uiteindelijk de wedstrijd over de streep en daar zijn we uiteraard blij mee, maar daar zag het er aan het eind van de tweede helft niet naar uit.”

Cihat Celik en Hennos Asmelash speelden afgelopen vrijdag als centrale middenvelders, als vervangers voor de geschorste mannen.

Foto’s: Bert van Berkum

Inzet met een beetje geluk

Met deze laatste zin refereert Wels aan het feit dat zijn ploeg net voor de 2-1 nog ontsnapte aan de achterstand. “Daar hebben we geluk. Aan de andere kant hebben we in die zin geluk, dat het uiteindelijk een curieus doelpunt is voor ons. Ik vind wel dat Olivier Rommens het op dat moment afdwingt door goed druk vooruit te spelen en agressief op de bal te verdedigen. Op dat moment kunnen we weer even van het doel afspelen. Olivier geeft een mooie voorzet en Samet Bulut staat goed voor de goal.” De coach neemt het woord geluk wel in de mond, maar is er duidelijk over dat de inzet en het geloof binnen de ploeg van grote waarde zijn geweest.

Afwezigheid goed ingevuld

In het duel tegen Jong FC Utrecht kon Klaas Wels niet over zijn volledige selectie beschikken. Buiten de blessuregevallen, waren Lion Kaak én Philippe Rommens geschorst. Daarnaast was Lars Hutten afwezig wegens (positieve) persoonlijke omstandigheden en viel ook Lorenzo Piqué op het allerlaatste moment af, wegens dezelfde reden. Het was dus even puzzelen voor de trainer, maar uiteindelijk heeft hij laten zien dat er ook met de overgebleven namen sterk voor de dag te komen is. “De nood in persoonlijke bezetting was afgelopen vrijdag hoog. Daarom zag je ook dat we op een gegeven moment Jan Lammers voorin hebben gepositioneerd. Toen we hem dat vertelden keek hij me dan ook lachend en vragend aan”, vertelt de oefenmeester met een glimlach, “Maar Jan kan dat met zijn fysiek en postuur. Ook is hij redelijk snel voor zijn lengte. Hij heeft dat tien minuten prima gedaan!” Ook over de andere ‘vervangende’ spelers is de trainer te spreken.

Fris FC Eindhoven

Uiteraard is er volop voorbereiding geweest voor het komende duel tegen FC Eindhoven. Klaas Wels is duidelijk te spreken over de tegenstander: “Ik vind het een fris, aanvallend spelende ploeg. Ze hebben heel veel diepte in hun spel en schakelen razendsnel om van verdedigen naar aanvallen.” Er zal dus goed gekeken zijn naar hoe de mannen van Wels dit moeten aanpakken. “Ga je daarin alle risico’s van dien nemen in de opbouw, kies je sneller voor de lange bal, of probeer je de mensen in het midden vrij te krijgen? Daar gaan we nog even een eitje over leggen.”
Een pluspunt is al dat er weinig spelers afwezig zullen zijn. Met de blessuregevallen lijkt het de goede kant op te gaan. Ook zijn Lion Kaak en topscorer Philippe Rommens er weer gewoon bij. Wels: “Ik maak liever keuzes, dan dat ik geen keuze heb.” Hennos Asmelash zal helaas niet op de spelerslijst staan. In de afgelopen wedstrijd pakte hij zijn vijfde gele kaart, waardoor hij dit duel aan zich voorbij moet laten gaan.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...