Home > “Bij goed resultaat leg ik de lat vaak hoger”
NIEUWS

“Bij goed resultaat leg ik de lat vaak hoger”

23 oktober 2020

De derby is gespeeld en hoe! De wedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 2-0 gewonnen door Klaas Wels en zijn ploeg. De rood-witte selectie liet strijdlust zien en dat was een plezier om naar te kijken. We blikken terug op dit duel, én vooruit op de pot die komen gaat, namelijk Jong FC Utrecht uit.

Gewijzigde opstelling
Klaas Wels heeft zijn opstelling tegen FC Den Bosch op het laatste moment noodgedwongen moeten wijzigen. Drie spelers werden (in eerste instantie) positief getest op het coronavirus en konden niet bij de wedstrijd zijn. Hierdoor schoof Wels onder andere zijn aanvoerder door naar het middenveld. De trainer vertelt: “Rick speelt normaal centraal achterin, maar is van origine eigenlijk een middenvelder. Ik vind dat hij zich de afgelopen vier jaar ontwikkelt heeft op veel gebieden dus ik wist zeker dat hij zijn taken goed zou verrichten op deze plek. Dat heeft hij uiteindelijk ook laten zien.” In de rust werd bekend dat de positief geteste personen na een her-test toch negatief waren bevonden. Een rare wending, maar Wels heeft dit de wedstrijd natuurlijk niet laten beïnvloeden: “In de rust kwam dit nieuws tot mij. Ik ben daar vooral verbaasd over geweest, maar vervolgens ben ik gewoon overgegaan tot de orde van de dag: de wedstrijd. Op de rest heb ik geen invloed. Gelukkig hebben we de wedstrijd overtuigend weten te winnen en heeft het dus geen invloed gehad op het resultaat.”

Derbywinst, dat geeft vertrouwen!

Foto’s: Bert van Berkum & Ronald Goudberg

Derbywinst
Na afloop van de goede wedstrijd tegen FC Den Bosch was Klaas Wels natuurlijk blij, maar klonken er ook nog veel punten van verbetering uit zijn mond. Hier heeft hij een logische verklaring voor: “Op de momenten dat wij goed spelen, heb ik de neiging om de lat wat hoger te leggen en kritisch te zijn. Dan kunnen de spelers dat ook beter hebben. Op het moment dat het slecht gaat, is het minder van toegevoegde waarde om heel kritisch te zijn. Dan moet je meer supporter zijn. Op dit moment waak ik ervoor dat we op een roze wolk gaan zitten.” De kritische punten waar we het over hebben benoemt Wels als volgt: “Als ik de kansenverhouding zie, is het eigenlijk niet goed van ons dat het bijna 0-0 is bij rust. Ook vind ik dat we de 3-0 moeten maken. Als het toch de andere kant op gaat en FC Den Bosch scoort nog, dan heb je nog een paar zware laatste minuten.” Al met al is de wedstrijd overtuigend gewonnen door TOP Oss en dat doet de ploeg natuurlijk goed! Een extra opsteker: Het doelpunt van Kyvon Leidsman werd benoemd tot doelpunt van de week. Dat is al het vierde doelpunt van TOP die wordt bekroond met deze mooie titel.

Jong FC Utrecht
Het zijn twee drukke weken. In twaalf dagen speelt TOP Oss vier wedstrijden, waaronder het bekerduel tegen SC Heerenveen. Maar eerst reist Wels met zijn selectie af naar hartje Nederland om het op te nemen tegen Jong FC Utrecht. “Jong teams zijn altijd lastig in te schatten. Afgelopen maandag deed bijvoorbeeld Troupée mee bij Jong FC Utrecht. Dat is gewoon een jongen met heel veel Eredivisie-ervaring. Of hij er tegen ons ook bij is, weet ik niet.” Zoals altijd weet de oefenmeester wel hoe hij het aan gaat pakken. “Bij elke tegenstander liggen er kansen voor ons. Van Jong FC Utrecht weten we dat ze kwaliteit hebben, kunnen voetballen en dat ook willen. Ze zullen druk vooruit willen spelen. Dat geeft ons ook weer mogelijkheden. Het voordeel dat wij kunnen hebben is dat we op een aantal plekken gewoon meer ervaring hebben staan.”

Blessures
Goed nieuws in de hoek van blessures: komende week zal Philippe Rommens weer aansluiten bij de training. Hij is dus op de weg terug! Ook met Jarni Koorman gaat het de goede kant op, echter komt de wedstrijd van vandaag voor hem nog te vroeg. Grad Damen zal nog een langere periode aan de kant zitten.

 

 

Op naar meer punten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...