Home > Bibliotheek en TOP Oss werken samen voor leesbevorderingsproject
NIEUWS

Bibliotheek en TOP Oss werken samen voor leesbevorderingsproject

5 februari 2019

Bibliotheek Oss doet dit jaar mee aan Scoor een Boek! Dit is een landelijk leesbevorderingsproject waarbij samen met een betaald voetbalorganisatie kinderen worden gemotiveerd om te lezen. In Oss werkt de bibliotheek hiervoor samen met TOP Oss.

De officiële aftrap van Scoor een Boek! was op dinsdag 5 februari bij basisschool De Teugelaar (groep 6).

Tijdens Scoor een Boek! lezen kinderen uit groep 5 en 6 acht weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas. Met elk gelezen boek scoren ze een ‘doelpunt’. Tussentijds wisselen de leerlingen hun favoriete boeken uit. Ter motivatie worden ze via videoboodschappen aangemoedigd door Koen van der Biezen. Het project wordt afgesloten met een feestelijke sportieve middag.

Scoor een Boek! bestaat sinds 2012. In eerste instantie mochten alleen clubs uit de eredivisie meedoen. Sinds dit jaar worden ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie toegelaten. In Oss doen zo’n 450 kinderen uit 18 klassen mee aan het project.

Van der Biezen heeft zelf twee jonge kinderen en is daarom ambassadeur van het project. Hij nam samen met Sam van Geenen (9 jaar) van De Teugelaar deze video op.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wie gaat er mee naar Leeuwarden?

Op vrijdag 1 maart maken we een mooie trip naar het hoge noorden. Op de vooravond van de carnaval is SC Cambuur de tegenstander. Je kunt je inschrijven voor een busreis of de autocombi....