Home > “Beter zijn, als team”
NIEUWS
“Beter zijn, als team”
31 januari 2020

Vorige week constateerden we dat het nog te vroeg was om vast te stellen dat TOP Oss goed uit de winterstop was gekomen. Na de succesvolle competitiewinst tegen SC Cambuur, verloor de ploeg van Wels afgelopen vrijdag met 1-0 van Telstar. Een wedstrijd waar niet alleen de drie punten bleven liggen, maar de selectie ook te maken kreeg met meerdere blessuregevallen.

“Het was eigenlijk al een bizarre avond, kijkend naar de blessures die voor zijn gevallen.” In de warming-up werd duidelijk dat zowel Ronald Koeman als Lorenzo Piqué niet konden beginnen aan de wedstrijd. Hierdoor moest Klaas Wels noodgedwongen wijzigingen aanbrengen in de elf namen die zouden starten. Ook viel tijdens de wedstrijd Dean van der Sluijs geblesseerd uit.

Nederlaag
Er was maar één goal nodig voor Telstar om de overwinning binnen te slepen. Deze viel in de tweede helft. Topscorer Kharchouch knalde zijn zestiende van het seizoen tegen de touwen. “Het was een goal waarin wij dingen niet goed doen en waarin hij het uitstekend afstraft.” Hierna is Wels met zijn ploeg alle risico’s gaan nemen met nog maar twee spelers als verdedigers. Hierdoor kreeg Telstar op de counter wat mogelijkheden, maar TOP Oss bleef knokken. Helaas was dit niet genoeg. “Waar we in de eerste helft nog heel behoorlijk druk konden spelen met onze twee voorwaartsen en beter positioneel konden verdedigen ten opzichte van de drie van Telstar, ging dat de tweede helft moeizamer”, verklaart Wels.
Na de wedstrijd in Velsen-zuid kreeg hij hier en daar te horen dat heel zijn ploeg slecht gespeeld heeft, hier is hij het absoluut mee oneens. “We hebben geprobeerd op te bouwen, hierin waren we niet beter of slechter in dan Telstar. Het enige verschil was dat onze voorwaartsen het minder konden volhouden. Daarnaast hebben wij niet iemand die zestien goals maakt, zij wel.”

Geduchte tegenstander
Roda JC speelt nu voor het tweede jaar op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Ook zij staan op een positie waar ze niet willen staan. Wels: “Ik vind dat zij spelers in huis hebben met veel kwaliteiten. Het is alleen al een geruime tijd onrustig binnen de club, maar er zit heel veel potentie in die ploeg.” Een geduchte tegenstander dus. Wels hamert nog steeds op het collectief. “Wij hebben lang niet altijd de betere spelers ten opzichte van de tegenstander. Wel kunnen we als team beter zijn, we moeten met elkaar en voor elkaar werken.” Dat dit kan, ook tegen de betere tegenstanders, wees het duel tegen SC Cambuur uit.

Twijfelgevallen
Van niemand is met zekerheid te zeggen dat hij erbij is tijdens het duel tegen de Limburgers. Na de blessures van vrijdag wordt in de trainingsweek de balans opgemaakt. Dean van der Sluijs, Lorenzo Piqué, Ronald Koeman, Henk Dijkhuizen, Giovanni Büttner, Enzo Stroo, Gianni Tiebosch staan allemaal op het lijstje van onzekere namen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?